EDITORIAL: vánoční

Článek od: Monika Slíva - 24.12.2021

Vánoční čas je doba tajemná a podle pradávných předků je to období, kdy je hranice mezi světěm živých a jinými dimenzemi nejtenčí a lidé páli vánoční polena a nebo alespoň svíčky, aby světlo odradilo nekalé a špatné živly od vstupu do našich dveří. Možná to naše supermoderní doba odsunula krapet do pozadí, ale někde v koutku duše to stejně všichni cítíme a snažíme se být hodní a milí.

Dejte si pauzu a buďte s těmi, které máte rádi. Zapalte svíčku a zavzpomínejte na ty, kteří už s vámi nejsou. Relaxujte, pokud nemusíte do práce, protože některá povolání nikdy nespí - a potom si to užijte, až budete mít zasloužené volno. Jestli to bude s knihou nebo na procházce či u sledování pohádky, to už záleží jen a jen na vás.

Děkujeme všem svým čtenářům, kteří k nám pravidelně i nepravidelně zavítají, bez vás by to naše počínání nemělo smysl. Děkujeme všem nakladatelům, se kterými dlouhodobě i nově od letošního roku spolupracujeme. Snažíme se na oplátku podporovat vaše knihy a projekty, co to jen jde. A já osobně děkuju celé početné sardenské redakci, která se mnou tuhle fantastickou a fantazijní bárku kormidluje po rozbouřeném moři obřího knižního trhu.

Přeji všem krásné svátky a spoustu pohody, která vydrží dlouho do nového roku.

Za celou sardenskou redakci

Monika Slíva
šéfredaktorka

P.S. Vzhledem k tomu, že jsem si tentokrát odpustila jakékoli redakční bilancování a připomínání, dovolím si jen říct, že s tradiční vánoční povídkou na vás ani letos nezapomeneme a záhy se objeví k přečtení.

 

 

Přidat komentář