Nový titul z nakladatelství Carcosa

Článek od: Redakce - 28.12.2022

Stíny Halloweenu - sestavily Ellen Datlowová & Lisa Mortonová

Letošní jediná antologie současné temné angloamerické fantastiky na českém trhu. Vychází pod záštitou organizace Horror Writers Association. Sestavila ji zkušená editorka Ellen Datlowová, která má na kontě desítky antologií všech žánrů fantastiky (česky vyšly např. Doteky záhrobí a Alien Sex), ve spolupráci s Lisou Mortonovou, spisovatelkou a expertkou na Halloween.
V knize najdete povídky autorů, jako jsou John Langan, Jonathan Maberry, Seanan McGuireová, Jeffrey Ford, Pat Cadiganová, Stephen Graham Jones a další. Celkem šestnáct povídek jako stvořených pro podzimní a zimní večery.

Anotace:
Halloween je čas kouzel, divů a děsů. Dlouho předtím, než jeho tradici začaly definovat sériově vyráběné masky, krvavé filmové horory a vyřezávané dýně, spočívala podstata předvečera slavnosti Všech svatých v temných obřadech a černé magii, v příbězích o prokletých duších, pomstě a podvržencích.
Povídky v tomto sborníku na ně navazují v moderním duchu – poeticky, atmosféricky, syrově i experimentálně. Halloween zde můžete zažít ve strašidelném domě, na hřbitově, v léčebně pro choromyslné, v minulosti, současnosti i v budoucnosti na Měsíci.

O překlad se postarali tuzemští experti na literaturu temnějšího ražení: Adéla Bartlová, Petr Kotrle, Richard Podaný, Roman Tilcer, Milan Žáček

 

Stíny Halloweenu, ed. Ellen Datlowová, Lisa Mortonová

Nakladatelství Carcosa
Rok vydání 2022
Cena: 459 Kč
 

Přidat komentář