AKCE: ​ Fantastický trojkřest v Krakatitu!

Článek od: Redakce - 17.07.2023

Srdečně vás zveme na výjimečnou knižní událost. 20.7.2023 od 17:00 budeme v knihkupectví Krakatit pokřtí knihy tří talentovaných českých autorek fantastiky. Na koho se můžete těšit?

Tereza Matoušková představí první svazek románu Pláč němého boha. Příběh začíná v době, kdy velemág Xandrius po letech krvavé války vybudoval světovou říši. Teď ho však začíná dohánět stáří, dokonce se říká, že umírá. V románu sledujeme osudy několika postav vržených do víru událostí. Velemágovy dcery Denyely pečující o stárnoucího vládce, který je den ode dne podezřívavější, vůdce povstalců Worliha snažícího se uzavřít mír po dlouhých letech občanské války nebo nekromanta Torea potupně vyštvaného ode dvora. Kmotrou románu bude spisovatelka Lucie Lukačovičová.

Marii Domské vychází v nakladatelství Host temná fantasy Sivá krev. Princ sivých elfů Esmedill touží shodit krutou hadí bohyni z piedestalu moci a vyvést své bratry a sestry z podzemí. Osud mu však nepřeje a on záhy přichází o všechny své věrné spolubojovníky. Zůstává jen tajemný Rudook, který přebírá velení a nutí prince jít dál. Ale kam? Knihu pokřtí spisovatelka Dana Beranová.

Helena Drdlová napsala historickou fantasy Když se mnou půjdeš tajgou. Příběh se odehrává v atraktivním prostředí sibiřské tajgy. Píše se rok 1918 a dějiny si našly cestu i sem. Sledujeme příběh Alexeje a modrooké divoženky Ajgyr, které svede dohromady náhoda a teď spolu musí putovat hlubokými lesy. Role kmotrů se ujmou Tereza Matoušková a Jan Kotouč.

Kdy? 20.7.2023 od 17:00
Kde? Knihkupectví Krakatit, Jungmannova 14, Praha

Bude občerstvení? No, jasně!

Těšíme se na Vás!

Váš tým knihkupectví Krakatit



Přidat komentář