RECENZE: Tereza Matoušková, Pláč němého boha

Článek od: Tereza Zelinová - 17.11.2023

Když letos vyšla antologie Jiný kraj plná obskurních a netradičních lahůdek, mé srdce zajásalo. Konečně se v domácí fantastice začíná něco dít! Chci víc! Kopat hlouběji! Jenže kde vzít a nekrást? Odpovědí mi naštěstí bylo jedno ze dvou jmen editorek a zároveň přispěvatelek sbírky.

Povídání s Terezou Temnářkou Matouškovou a s Terezou Kadet Kadečkovou o jejich fantastických světech a knihách.

Článek od: Jan Procházka - 14.07.2023

Fantastické světy máme všichni rádi. Narnie, Středozem, Malaz, Arrakis a mnohé další. Nejsou to skutečné země, přesto do nich cestujeme rádi a rádi se tam vracíme, stejně jako jejich autoři. Já si dnes budu povídat s autorkami dvou takových fantastických světů, Terezou Temnářkou  a Terezou Kadet. Zatímco Temnářka od roku 2008 buduje Podmoří, Kadet ten svůj, obývaný draky a lidmi, zatím ani nepojmenovala. Přesto i ona jeho tvorbou strávila spoustu času.

UKÁZKA: Mladé čarodějky

Článek od: Redakce - 08.03.2018

Vychutnejte si rozmanitou přehlídku fantasy povídek, které byly vyčarovány s umem a elegancí skutečných čarodějek inkoustu a pera. Nechte se unést příběhy z jiných světů. Můžete se těšit na vše, co ke klasice žánru patří. Dívky v nesnázích, draci a jiné bestie, bojovníci bez bázně a hany, astrální cestování a samozřejmě nějaká ta magie. Sborník je to převelice pestrý a každý si v něm jistě najde tu svou čarodějku. Autorky textů patří mezi kvalitní výkvět mladé české fantastiky.

Fantastický rok s Epochou

Článek od: Redakce - 13.02.2017

Dva nové akční nářezy Františka Kotlety, velkolepé finále první série Kladiva na čaroděje, zbrusu nový příběh vikingských válečníků Jaroslava Mosteckého, další vzrušující dobrodružství Anity Blakeové a Merry Gentry, knihy talentovaných nováčků… Pojďte se podívat na fantastické menu, které pro vás Epocha navařila na tento rok!

Literární dílny jsou tu i pro vás

Článek od: Redakce - 21.03.2016

Každý z nás zajisté aspoň jednou v životě zatoužil napsat knihu. Většina z nás tu myšlenku zase zapudila, jiní napsali první kapitolu nebo dvě a pomačkaný rukopis založili kamsi do šuplíku. Potom jsou tu tací, kteří to zkouší znovu a znovu, i když tak docela neví, jak na to.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - T. Matoušková