Literární dílny jsou tu i pro vás

Článek od: Redakce - 21.03.2016

Každý z nás zajisté aspoň jednou v životě zatoužil napsat knihu. Většina z nás tu myšlenku zase zapudila, jiní napsali první kapitolu nebo dvě a pomačkaný rukopis založili kamsi do šuplíku. Potom jsou tu tací, kteří to zkouší znovu a znovu, i když tak docela neví, jak na to.

V programu Městské knihovny v Praze nyní přibudou literární dílny pod vedením mladé spisovatelky Terezy „Temnářky“ Matouškové. Budou se konat jednou měsíčně na pobočce Smíchov na Náměstí 14. října, Praha 5. Zde můžete začít společně tvořit své první dílo.

Literární dílny jsou určeny především zájemcům ve věku od 15 do 20 let, na své si však přijdou všichni zapálení tvůrci, ať už začínající nebo mírně pokročilí. Na literárních dílnách si zkusíte řadu kreativních úkolů, které vás vytrhnou z každodenní šedi a navodí tvůrčí atmosféru. A samozřejmě se naučíte své dílo prezentovat, dostanete zpětnou vazbu ke svým povídkám a budete moci odkoukat, jak takovou zpětnou vazbu dávat.

V brněnské Knihovně Jiřího Mahena se mladí literáti pod vedením Terezy Matouškové takto schází už čtyři roky. V roce 2014 se konalo veřejné autorské čtení účastníků dílen a autoři za podpory knihovny vydali sborník Zapadlý kout.

Teď je na řadě Praha!

Tak to nepropásněte.

 

Kdy a kde?

 

Termíny pražských literárních dílen v průběhu jara 2016 jsou vždy ve čtvrtek a to 31. 3., 28. 4. a 26. 5.

Podrobné informace naleznete na stránce:
https://www.mlp.cz/cz/akce/e17176-literarni-dilny-s-terezou-matouskovou/

Pro facebookově aktivní tu máme i událost: https://www.facebook.com/events/1137417816271329/

Přihlášení a veškeré další informace na emailu terezamatousko­va@post.cz

A pro ty, kteří mají blíže do Brna, tu pak máme termíny brněnských literárních dílen: 24. 3., 21. 4., 19. 5., 23. 4. Informace na výše uvedeném emailu J

Přidat komentář