KOMIKS+PR: Nakladatelství Plus vydá další komiksy Káji Saudka

Článek od: Redakce - 21.04.2010


Po obrovském úspěchu knihy Muriel a oranžová smrt, kterou vydalo nakladatelství Plus na konci minulého roku, se mohou fanoušci Káji Saudka těšit na vydání dalších jeho komiksů. Jako první vyjde 4. října 2010 slavná loupežnická sága s názvem Lips Tullian spolu s volným pokračováním Černého Filipa. V první polovině roku 2011 se na knižních pultech objeví Muriel a andělé a chystá se také nové vydání komiksu Muriel a oranžová smrt.

Příběh nejobávanějšího náčelníka lupičů Lipse Tulliana vytvořil Kája Saudek společně s Jaroslavem Weigelem. Komiks vycházel v 70. letech na pokračování v časopise Mladý svět a dlouho byl jedním z mála kvalitních, ideologicky nezatížených komiksů u nás. Lips Tullian byl historickou postavou, která posloužila Friedrichu Schillerovi jako reálná předloha Karla Moora z jeho slavných Loupežníků (1781) a Kájovi Saudkovi zase jako námět 59 stran komiksu, jehož scénář vytvořil Jaroslav Weigel. Lips Tullian vyjde v pevné vazbě s rozsahem 128 stran a v barevném provedení, s výjimkou několika stran, které jsou v originálu černobílé.

Příběhy krásné lékařky Muriel vyjdou v průběhu příštího roku. Na jaře 2011 se objeví v Plusu první kniha s názvem Muriel a andělé, nejpozději do konce roku 2011 pak naváže novým vydáním knihy Muriel a oranžová smrt, doplněným o některé strany, které v prvním vydání chyběly, protože nebylo možné je dohledat. „Chybějící strany z Muriel a oranžová smrt se nám podařilo částečně dohledat díky Saudkovým fanouškům. Nemáme je zatím všechny pohromadě, ale jsme na dobré cestě,“ uvedl programový ředitel Albatros Media a.s. Ondřej Müller.

Kateřina Obadalová

Komentáře

Přidat komentář