REPORTÁŽ: Minireportáž ze křtu Pískožroutů

Článek od: Jan Pechanec - 14.12.2010

Stalo se tak 8. prosince, několik dní po Mikuláši, že se v plzeňské čajovně/kavárně Seraf sešla skupina milovníků fantastiky, aby usedla společně s Denny Newmanem a pokřtili jeho nejnovější knihu Pískožrouti - volné pokračování známé humorné fantasy Mořičvíl.

Hosté skromné prostory Serafu brzy opanovali a společně s autorem se bavili nad kouřícími a voňavými konvicemi skrývajícími roztodivné životabudiče. Několik minut po sedmé, když se dostavili všichni očekávaní zvědavci, byl křest zahájen četbou první kapitoly knihy. Přednesu se ujal samotný majitel kavárny Karel. Bránici trhající humor návštěvníky zcela pohltil na dlouhé hodiny (dvě). Takto náročný výkon si vyžadoval chvíle oddechu, které hrou na harmoniku a zpěvem vlastních vtipných písní zpestřil muzikant Marek Vojtěch (http://bandzone.cz/marekvojtech). Křest by byl dokonalý a úspěšný, kdyby se pro samou srandu nezapomnělo knihu některým z četných kodeino-kofeinových nápojů pokřít ;-)

Část atmosféry se vám pokusím přiblížit dvěma nekvalitními videozáznamy (zejména hudební doprovod bych doporučil poslechnout si na stránkách Marka Vojtěcha). K dispozici máme též fotogalerii z akce.


Marek Vojtěch zpříjemnil již tak zábavnou atmosféru...


Karel přečetl celou první kapitolu (povídku) Pískožroutů.

Komentáře

Přidat komentář