PR+CON: KlasiKon – Duna, Honor Harringtonová a klasická sci-fi

Článek od: Štěpán Jura - 14.04.2011


"Honor už taky vyrazila na FFko"

Příznivci "hard" sci-fi to mají zdá se v dnešní době těžké, soupeřit v přízni s SF blockbustery, zavedenými seriály i fantasy je úkol nelehký. Zdání však může klamat, i když stará garda spisovatelů už tolik netáhne, stále se najde dost fanoušků klasické sci-fi. KlasiKon je setkání všech fanoušků inteligentní a klasické, literární i filmové sci-fi. Od skrovných začátků se propracoval k zavedené akci a letos proběhne v rámci chotěbořského Festivalu fantazie již pátý ročník.

Ústředním tématem letošního KlasiKonu je "sci-fi pravěk" a tak se můžete těšit na přednášky a workshopy o samých počátcích žánru. Pozrnosti se dostane světovým i domácím praotcům vědeckofantastické literatury, rozebrána budou nejzásadnější díla. KlasiKon však není jen psaná fantastika a tak jsou pro návštěvníky nachystány pozapomenuté filmové perly.

Nedílnou součást KlasiKonu tradičně tvoří program o vesmíru Honor Harringtonové spisovatele Davida Webera. Organizátoři ze skupiny HMS Phantom pro vás připravují zajímavé přednášky i amatérské divadlo, které bude tentokrát opravdu... lidově demokratické.

 Od minulého ročníku se v rámci KlasiKonu můžete rovněž setkat s linií zaměřenou na úžasný svět Duny od Franka Herberta. Přednášky, soutěže, kvíz to vše a mnoho dalšího je nachystáno v rámci Dunaconu.

Letošní "Sci-fi pravěk" není určen jen "dinosaurům" ale všem, kteří preferují kvalitu nad kvantitou, rádi si vychutnají tradiční sci-fi a rádi se pobaví s přáteli. KlasiKon 2011 se uskuteční ve dnech 30.6. - 3. 7. 2011 v rámci Festivalu fantazie 2011 v Chotěboři, rádi vás uvidíme. Pro novinky a další informace navštivte KlasiKon a HMS Phantom.

Kromě KlasiKonu se v rámci Festivalu se můžete těšit na přednášky v desítkách programových liniích zaměřených na fantastiku, od Star Treku, přes Star Wars, Battlestar Galacticu, Harryho Pottera nebo Doktora Who. Pokud vás něco z toho zaujalo, mrkněte se na oficiální stránky Festivalu fantazie.

Pro přihlášení na Festival je nutné vyplnit přihlašovací formulář na systému Amber. Tento odkaz vás vysvětlí co a jak. Složitého registrování vyplňování se není třeba bát, ve výsledku to stojí za to.

Kdo chce vědět něco o ubytování, ať se mrkne sem.

Jaroslav "Ertai" Kubát

Přidat komentář