UKÁZKA: David Weber, Úder ze stínu

Článek od: Anonym - 25.04.2012

A nepřátele Mantichory, kteří si vždycky mysleli, že nejhorší, co je může potkat, je Honor Harringtonová, čeká záhy zjištění, že to nejhorší ještě nezažili. Ale brzy se dočkají...

REPORTÁŽ: Třetí narozeniny HMS Phantom

Článek od: Štěpán Jura - 25.05.2011

Sobota 15.5.2011 byla relativně normální den. Obzvláště v Praze. V Letňaněch byla mezinárodní výstava psů, v Holešovicích Svět knihy a v pražské pizzerii Manna byla oslava narozenin HMS Phantom. HMS, tedy Her Majesty's Ship (hezky česky: loď jejího veličenstva) Phantom je český fanklub sdružující fanoušky světa Honor Harringtonové z pera Davida Webera.

INTERVIEW: Jan Kotouč

Článek od: Štěpán Jura - 07.04.2011

Přinášíme vám rozhovor s mladým, ale nadějným sci-fi autorem Janem Kotoučem. V rozhovoru zavzpomíná na své literární začátky, první úspěchy, ale také se podíváme na jeho připravované projekty, ať již z jeho vlastního Hiranského univerza, či Agenta JFK. Jako takový bonus se dozvíme i něco o fanklubu Davida Webera HMS Phantom. Možná to zatím vypadá, že Honza je geek, ale opak je pravdou. On je víceadmirál!

RECENZE: David Weber et al., Víc než čest

Článek od: pagi - 20.10.2003

Anglický titul More than Honor by šel přeložit i jako Nejenom Honor, čeština však Jiřímu Englišovi nedala možnost zachovat obě významové roviny názvu, které jsou v této sbírce skryty. Tři povídky bez Honor se jejího vesmíru dotýkají, čtvrtým příspěvkem je pak přehled téhož vesmíru z pera autora celé série.

Přihlásit se k odběru RSS - Honorverse