PR+WEB: Fanzine.cz

Článek od: Anonym - 21.06.2011

Společnost CzechNetMedia, která provozuje Topzine.cz, magazín pro studenty a mladé lidi do 34 let, uvedla v pondělí 13. června do veřejného beta provozu svůj nový internetový magazín Fanzine.cz zaměřený na sci-fi, fantasy a horor.

Podle ředitele médií CzechNetMedia Radka Langa se má Fanzine.cz stát jakousi trvalou žánrovou přílohou  Topzine.cz. Nový magazín vznikl z původní rubriky Hry a fantastika, která si za dva roky existence získala na oficiální stránce na Facebooku (www.facebook.com/hryafantastika) více než 4 tisíce fanoušků.

„Žánrových časopisů u nás mnoho není, na českém internetu vůbec. A to i přes to, že každý čtvrtý námi distribuovaný film do českých kin je v žánru sci-fi, fantasy nebo horor. Magazín Topzine.cz má dlouhodobě velmi silné zázemí fanoušků filmové, seriálové, ale i literární fantastiky, věřím, že s kompletním servisem Fanzine.cz budou čtenáři velmi spokojeni,“ uvedl tiskový mluvčí distribuční společnosti Bontonfilm Petr Slavík.

Filmy, seriály i literatura

Šéfredaktorem Fanzine.cz se stal bývalý editor rubriky Hry a fantastika Marek Hofman. Jeho magazín nyní přináší svým čtenářům aktuální zpravodajství i publicistické příspěvky z oblastí literatury, filmu, televizních seriálů a komiksu se zaměřením na sci-fi, fantasy a horor. Portfolio rubrik doplňují také deskové a karetní hry, LARP (druh her, založených na hraní role) a cony (setkání fanoušků fantastiky, pozn. redakce).

„Rubriku věnované fantastice na Topzine.cz začali číst ve velké míře ortodoxní fanoušci fantastiky, ze kterých se stali velmi pravidelní čtenáři. Samostatným magazínem s přehlednou hlavní stránkou jim chceme vyjít vstříc, řekl Marek Hofman a dodal: „Fanzine.cz bude ale díky stálému propojení s Topzine.cz propagovat fantastiku před širokou veřejností. Stojí tedy před námi velký úkol: vyhovět náročným fanouškům a současně zaujmout běžného mladého čtenáře, nefanouška.“

Start podpoří televizní kampaň

Oficiální zahájení provozu Fanzine.cz má během letních prázdnin podpořit spotová kampaň na televizních stanicích AXN a AXN SciFi. Podpory se dočká také na samotném magazínu Topzine.cz, který v současnosti navštěvuje okolo 250 tisíc absolutně unikátních uživatelů měsíčně (dle metodiky Google Analytics).

Redakce magazínu letos vyhlásila mezinárodní literární soutěž s názvem Fantastická povídka zaměřenou na sci-fi, fantasy a horor, do které se prozatím přihlásilo bezmála 200 soutěžních prací. V porotě soutěže jsou zastoupeni jak čeští, tak slovenští spisovatelé uvedených žánrů, například Jiří W. Procházka, Františka Vrbenská či Lívia Hlavačková. O definitivním vítězi pak z vybraných finalistů budou hlasovat sami čtenáři na www.fantastickapovidka.cz.

Vítězná povídka bude nejen publikovaná na Topzine.cz vedle povídek uznávaných zahraničních autorů, ale také přepracována do audiopodoby a odvysílána na okruhu Českého rozhlasu Leonardo.

Přidat komentář