PR+LITERATURA: Tajný atlas - Zde žijí nestvůry!

Článek od: Anonym - 13.11.2011

„Dechberoucí a strhující fantasy dobrodružství.“ – Pevnost

V nakladatelství Triton (www.tridistri.cz) ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha (www.epocha.cz) vychází první svazek trilogie Věk objevů od amerického autora Michaela A. Stackpolea Tajný atlas.

Trilogie Věk objevů, se odehrává ve světě, kde jsou knížecí kartografové váženými členy společnosti. Jejich úkolem není pouze mapy vytvářet, ale i aktualizovat, zkoumat neznámá místa a posouvat meze lidského poznání. Za hranicemi známého světa se totiž skrývá nejen nesmrtelné zlo, které se opět probouzí, ale také celé kontinenty, u nichž nápis „Zde žijí nestvůry“ není jen prázdnou frází. Pověsti ožívají a legendy se ukazují být skutečností. Nadchází čas, kdy se celý svět změní – nebo zahyne.

Michael A. Stackpole započal svou kariéru jako autor populárních sérií založených na filmových předlohách (Star Wars), brzy se však plně projevilo jeho nadání pro fantasy a postupně se vypracoval až na mistra epické fantasy plné dobrodružství a exotikou vonících dálek, což potvrzují nesčetné příznivé ohlasy na jeho dílo.

Anotace:

V zemi Nalenyr se rodina knížecího kartografa těší výsadnímu postavení. Její členové nejen že kreslí mapy a zkoumají neprobádaná území, ale rovněž aktualizují a rozšiřují dosud známé vědomosti o světě. Jejich talent jim vynesl nevídanou moc a bohatství – na druhou stranu je však může stát život.

Keles a Jorim, vnuci knížecího kartografa, byli vysláni na nebezpečnou misi, aby prozkoumali nejtemnější kouty neznámých končin. Zatímco jeden mapuje moře, druhý nalézá oblast zničenou starodávnou magií. Jejich sestra Nirati se mezitím snaží ochránit bratry před intrikami, hněvem a závistí, které rodinu doma ohrožují.

Ale to, co Keles a Jorim tentokrát objeví, bude mnohem větší a děsivější než jakékoli nové země. Křehký mír, který byl nastolen před staletími po téměř apokalyptické zkáze, je náhle ohrožen a vražedný útok na rodinu kartografů spustí vlnu událostí, které otřesou celým světem.

Info o knize:

Autor: Michael A. Stackpole
Originální název: Tajný atlas
Překlad: Marek Čtrnáct
Obálka: Lubomír Kupčík
Formát: hardback, 130x205 mm
Počet stran: 520
Cena: 399 Kč
Nakladatel: Triton (www.tridistri.cz) + Epocha (www.epocha.cz)
Edice: Fantastická Epocha
ISBN: 978-80-7425-094-1

Druhý díl trilogie Věk objevů, Kartomancie, je připravován na leden 2012 a závěrečná část, Nový svět, by měla dorazit na knižní pulty v březnu roku 2012.

Přidat komentář