PR+LITERATURA: Ediční plán Fantastické Epochy na rok 2012

Článek od: Anonym - 29.01.2012

Michael Stackopole: Kartomacie (Věk objevů 2)

Druhý díl epické fantasy trilogie plné dobrodružství, magie a exotikou vonících dálek.

Bezejmenný nepřítel stojí před branami a vypadá to, že existuje jediná cesta, jak zachránit Nalenyr před zapomněním. Dávní hrdinové, kteří už jednou bránili zemi, musejí být znovu probuzeni. Ke splnění tohoto cíle je však zapotřebí vykonat cestu do Pustin, kde jsou podle pověstí uvězněni – do Pustin, ve kterých není nouze o magii a nebezpečí.
Keles Anturasi, vnuk knížecího kartografa, je v zajetí znepřáteleného národa a jeho schopnosti mu snadno mohou přinést rozsudek smrti. Jeho bratra Jorima uctívají v říši daleko za oceánem jako boha. A jejich sestra Nirati dlí v ráji na pomezí života a smrti, ve společnosti svého šíleného dědečka a starého čaroděje toužícího zničit svět.
Všichni tři teď se svými společníky bojují o holý život ve světě, v němž válka na zemi zrcadlí válku na nebesích. Čeho se bohové obávají, tomu musejí lidé statečně čelit. Pomůžou jim jejich hrdinství a kouzla přežít tam, kde jsou věci zřídkakdy tím, čím se zdají být?

Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Triton.
1. vyd., váz., formát 130x205
Vyjde v lednu

Info o trilogii Věk objevů:

Trilogie Věk objevů, epické fantasy plné dobrodružství a exotikou vonících dálek, se odehrává ve světě, kde jsou knížecí kartografové váženými členy společnosti. Jejich úkolem není pouze mapy vytvářet, ale i aktualizovat, zkoumat neznámá místa a posouvat hranice lidského poznání. Toto řemeslo jim však vedle úcty a bohatství přináší rovněž závist a nepřátelství širokého okolí. Když se dvojice vnuků knížecího kartografa vydává na cestu tentokrát, ještě netuší, že jim průzkum nejtemnějšího kouta dosud nepoznaného území chystá odkrýt objev, který otřese světem v jeho základech.

O autorovi:

 Michael A. Stackopole

Americký autor fantastiky, narozen v roce 1957, v současné době žije v Arizoně.
Na počátku své literární kariéry přispíval do několika populárních sérií, které vznikly na motivy filmů (Star Wars) či počítačových a RPG her (Battletech, Mutant Chronicles, Shadowrun aj.).
Nadšené odezvy, zejména z řad milovníků klasické epické fantasy, se dostalo rovněž jeho původní tvorbě, kterou započal románem Hrdinou (Návrat, 2003). Na něj navázal řadou obdobně pojatých titulů, z nichž jmenujme dosud neukončenou sérii Říše Chaosu a také českému čtenáři dobře známou knihu Maska válečníka (Triton, 2003). Ta tvoří prolog ke trilogii Dračí koruna, která byla u nás rozdělena do šesti svazků, počínaje Pevností Draconis a konče Velkou výpravou (Triton, 2004–2008).
Zatím posledními autorovými literárními počiny jsou trilogie Věk objevů, zcela nový fantasy cyklus Královské kolonie a novelizace filmu Barbar Conan.
Více o Michaelu A. Stackpoleovi se dozvíte na jeho domovských stránkách www.stormwolf.com.


Laurell K. Hamiltonová: Provinilé slasti (Anita Blakeová 1)

Nové vydání prvního dílu světoznámé série balancující na pomezí městské fantasy a erotické paranormální romance.

„Jmenuji se Anita Blakeová. Upíři mi říkají ,Popravčí‘. Jak jim říkám já, to se nedá reprodukovat.
Od té doby, co nejvyšší soud přiřkl nemrtvým rovnoprávnost, si většina lidí myslí, že upíři jsou normální občané s tesáky. Ale já vím svoje. Viděla jsem jejich oběti. Sama mám jizvy…
Jenomže teď mezi upíry řádí sériový vrah – a nejmocnější pijavice ve městě po mně chce, abych ho vypátrala…“
Ve světě, kde jsou upíři, zombie a vlkodlaci uznáváni za plnoprávné občany Spojených států, působí Anita Blakeová jako „oživovatelka“: v popisu práce má na žádost truchlících pozůstalých povolávat z hrobu mrtvé. Ale Anita má zároveň pověst obávané lovkyně upířích zločinců a často asistuje při vyšetřování zločinů, na které jsou konvenční postupy policie krátké. Když však přiláká pozornost upířích vládců svého domovského města St. Louis, hrozí, že bude odhaleno její tajemství – zdroj Anitiny neobyčejné síly a moci.
Vyjde v březnu

Info o sérii:

Anita Blakeová, lovkyně upírů 

Anita Blakeová žije ve světě, kde jsou upíři, zombie či vlkodlaci běžnou součástí společnosti. Živí se jako oživovatelka zombií a zákonná popravčí upírů. Pomáhá také policii při vyšetřování nadpřirozených trestných činů, což se však občas kříží s jejím soukromým životem.
Stává se totiž součástí nejen milostného, ale i mocenského trojúhelníku, jehož další dvě strany tvoří vnitřně rozervaný alfa vlkodlak Richard a neskutečně okouzlující a vlezlý upíří vládce města Jean-Claude.
Anita považuje svou sebeúctu za důležitější než vlastní život, dokonale rozumí zbraním, čelí čarodějnicím a ghúlům, zdivočelým lykantropům i najatým zabijákům, v milostných vztazích však často neví, má-li dát přednost vlkodlačímu vytí či upířím špičákům...

O autorce:

Laurell K. Hamiltonová

Americká autorka, narozena v roce 1963, v současné době žije spolu s rodinou ve městečku Sims ve státě Indiana.
Počátky její literární kariéry měly podobu hrstky povídek, fantasy románu Nightseer a také dvou knih z prostředí televizního seriálu Star Trek: Next Generation a RPG hry Ravenloft.
Skutečný úspěch jí ale přinesla až rozsáhlá série Anita Blakeová, lovkyně upírů, které se po celém světě vydalo více než šest milionů výtisků v šestnácti jazycích, dočkala se komiksového zpracování a stala se jedním ze základních kamenů dnes tolik populárního subžánru paranormálních romancí.
Tuto vlajkovou loď autorčiny tvorby doplňuje podobně laděný cyklus Merry Gentryová, v němž stejnojmenná hlavní hrdinka opustí nadpřirozenou říši a ukryje se v moderním Los Angeles, kde si zařídí zcela novou identitu jako soukromá vyšetřovatelka.
Více o Laurell K. Hamiltonové se dozvíte na jejím domovském webu www.laurellkhamilton.org.


František Kotleta: Fakt hustej nářez (Bratrstvo krve 2)

Dlouho očekávané pokračování akčního sci-fi bestselleru z pera nejtajemnějšího autora české fantastiky.

V první knize to mimozemšťanům ještě prošlo, teď se ale zbytky zdecimovaného upírstva vydaly do posledního boje. A že tenhle boj začíná ve čtvrti plné bojechtivých transvestitů, není nakonec na škodu. Jenže žlutí okupanti mají dost síly vzdorovat, a jestli po něčem touží, tak je to vrátit upíry už navždy do mýtů a legend. Ve hře je ale ještě jeden hráč – někdo podivný a nebezpečný, který za sebou zanechává radioaktivní stopu... Pokud má být lidstvo znovu svobodné, nezbývá než odpálit pár atomových bomb a najít spojence, kteří mohou být mnohem nebezpečnější než ti nejhorší nepřátelé.
František Kotleta se vrací a je ještě hustější, akčnější a zábavnější.
Vyjde v březnu


Michael A. Stackpole: Nový svět (Věk objevů)

Závěrečný díl epické fantasy trilogie o rodině knížecích kartografů.

Čas se krátí. V Nalenyru bojují jak ti, kteří chtějí tuto zemi zachránit, tak jejich protivníci, kteří by ji rádi zotročili. Brzy bude knížectví zpustošeno válkou a zamořeno hrozivými magickými silami, jež vyvolal prastarý nepřítel. Země nasákne krví bojovníků i bohů. Chvíle posledního střetu přichází a vnukové knížecího tvůrce map stojí přímo v centru vrcholící bitvy.
Keles Anturasi se žene světem, prchá před najatými vrahy a snaží se ovládnout síly, kterým stěží rozumí. Jeho bratra Jorima čeká souboj se starodávným bohem, jenž kdysi stvořil celý pantheon a teď jej hodlá zničit. A jejich sestra Nirati se spolu s mrtvým hrdinou vydává na tažení proti samotnému peklu.
Když už je poslední bitva na spadnutí, přicházejí na pomoc probuzení obránci říše z dávných věků. Ale může tato nepočetná skupina válečníků a čarodějů obstát proti zlu, které se snaží uvrhnout celý svět do nekonečné temnoty nočních můr a zapomnění?

Vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Triton.
1. vyd., váz., formát 130x205
Vyjde v březnu


Laurell K. Hamiltonová: Narcis v řetězech (Anita Blakeová 10)

Další dobrodružství Anity Blakeové, lovkyně upírů a ženy s nerozhodným srdcem.

Narcis v řetězech, desátá kniha celosvětově populární série o Anitě Blakeové, přivádí oblíbenou lovkyni upírů zpět na domácí půdu a nutí ji zkoumat temné touhy lidských – i nelidských – srdcí.
Muži jsou muži. Jean-Claude a Richard jsou naprosto odlišní. Anita Blakeová, lovkyně upírů, si mezi nimi stále nedokáže vybrat a po dlouhé měsíce se jí daří jak upírovi, tak vlkodlakovi vyhýbat. Ale když neznámý únosce zajme ty, které přísahala chránit, nezbývá jí než se na oba rivaly obrátit s žádostí o pomoc. K tomu však bude muset propojit jejich moc – a jejich hlad…
Po šesti měsících celibátu touží Anita po obou mužích svého života jako nikdy předtím. Ale prolnutí jejich moci dá smrtelné ženě okusit nesmrtelnou touhu, na kterou nebude schopna nikdy zapomenout.
Vyjde v květnu


Jiří Pavlovský: Magie pro každého (Kladivo na čaroděje 1)

Zcela nový seriál ve stylu Marka Stonea či Agenta JFK, tentokrát však v hlavní roli s týmem netradičních detektivů bojujících proti nadpřirozenu.

Někdo začíná zabíjet lidi zabývající se zkoumáním magie. Po Praze se toulají nezničitelné přízraky. Z blázince je unesen pacient, o kterého je až příliš velký zájem – a kterého hledají démoni i inkvizice. Muž, který se upsal temným silám, se snaží zoufale přijít na způsob, jak se zachránit. A uprostřed toho všeho vzniká tým neobvyklých bojovníků se zlem. Lidí, kteří mají za úkol zachránit jen jednoho člověka – ale brzy se dostanou do situace, kdy budou muset zachránit celý svět.
Vyjde v květnu (jako součást časopisu Pevnost 06/2012), na knihkupeckém trhu v září


Dennis Lehane: Černá nenávist (Patrick Kenzie & Angela Gennarová 1)

První román z volné série od současného mistra americké detektivky, podle jehož knih byly natočeny filmové hity jako Prokletý ostrov, Tajemná řeka či Gone, Baby, Gone.

Skupina mocných politiků nabídne Patricku Kenziemu a Angele Gennarové velký obnos za malou službičku: najít zmizelou uklízečku, která údajně ukradla přísně tajné dokumenty. Za tímto zločinem se však skrývá mnohem víc, než se zprvu zdá. Po čem žena skutečně prahla, byla spravedlnost – a v bostonských ulicích se pravda může snadno obrátit proti vám.
Černou nenávistí poprvé představuje novodobý klasik detektivky Dennis Lehane dvojici drsných soukromých detektivů zocelených ulicemi dělnického Dorchesteru. Kenzie a Gennarová si otevřeli detektivní agenturu ve zvonici bostonského kostela a její práh už překročila nejedna hříšná duše. Ať už se jim to líbí či ne, při řešení případu, ve kterém nejde jen o dobro a zlo, se zapletou do války všech proti všem.
Vyjde v srpnu


Petra Neomillnerová:  Rudovlasá: Cesta čarodějky (Moire & Desmond)

Kolekce kompletních povídek o Moire a Desmondovi, z nichž většina je podle vnitřní chronologie zasazena mezi druhý a chystaný třetí díl trilogie Písně čarodějky.

Soubor osmi povídek o dvojici čarodějů Moire a Desmondovi. Provázíme je od okamžiku seznámení, přes různé životní peripetie až po dobu, kdy se Moire stane představenou Bratrstva čarodějů. Přitom jsme svědky proměny lehkomyslné dívky v mocnou ženu, a kromě magických bojů, intrik a dobrodružství v hořkém a často nelítostném světě se v příbězích rozvíjí také milostný vztah hlavních hrdinů. Rozverné laškování „u každého dubu“, nevěry a hádky se nevyhýbají ani čarodějným milencům a Moire i její druh jsou v tomto ohledu více než lidští.
Vyjde v září

O autorce:
Petra Neomillnerová (*1970)
Jedna z nejúspěšnějších autorek současnosti se ve své tvorbě zaměřuje především na fantasy. Její práce se vyznačují nejen velmi čtivým literárním stylem, ale až naturalistickou syrovostí a tvrdostí, a to jak po stránce dějové, tak i v charakterizaci postav. Právě to dává jejím textům nádech opravdovosti.
Debutovala povídkou Ta, kterou smějí sedlat jen bohové… v časopise Pevnost. V roce 2006 vydala první samostatnou knihu – sbírku Vlastní krev, v níž soustředila příběhy o čarodějce Moire a přidala několik dalších povídek, následovaly první díl cyklu Písně čarodějky (příběhy čarodějky Moire a Desmonda) s názvem Nakažení (2007) (na který loni navázala románem Hon na lišku), sbírka povídek spojující fantastiku se S/M tematikou Hry na bolest (2007) a první část cyklu o upírce Tině Salo ze současné Prahy Sladká jak krev (2007). V r. 2008 vyšlo pokračování série Doušek věčnosti (2008) a Past na medvěda (2008). Román, jehož hlavní hrdinkou je zaklínačka Lota, Psí zima, vyšel v r. 2008, další rok vydala fantasy román Dítě Skály a povídkovou sbírku Zaklínačka Lota, v r. 2010 vyšly další dva díly série Tina Salo Smrt u archanděla a Vlci Sudet. Na magické téma jí dosud vyšly tři tituly: Magické kameny (2006), Milostná magie (2007) a Runová magie (2007). Publikuje také ve sbornících. Spolupracuje s časopisem Pevnost.


Laurell K. Hamiltonová: Polibek stínů (Meredith Gentryová 1)

Druhá autorčina série se nese v podobném duchu jako Anita Blakeová: dočkáte se akce, napětí, lásky a erotiky.

„Jmenuji se Meredith Gentryová, ale to samozřejmě není mé pravé jméno. Neodvážím se jej po setmění vyslovit ani šeptem. Bojím se, že by to tiché slovo odnesl noční vítr až k citlivým uším mé tety, královny vzduchu a temnoty. Chce mě vidět mrtvou a já ani nevím proč.“
Meredith Gentryová, princezna z Faerie, vystupuje v Los Angeles jako obyčejný člověk a živí se coby soukromý detektiv specializující se na nadpřirozeno. Ale teď byl vyslán královnin vrah, aby ji přivedl zpět, bez ohledu na to, jestli se jí to líbí nebo ne. Meredith se tak proti své vůli stává pěšákem ve hře své obávané tety. Práce, která ji čeká: užít si nepřetržitou společnost nejkrásnějších nesmrtelných mužů světa. Odměna: královská koruna a příležitost zůstat naživu. Trest v případě selhání: smrt.
Vyjde v září


Jiří Pavlovský: Město mrtvých (Kladivo na čaroděje 2)

Druhý díl unikátního seriálu, na němž se podílejí špičky současné tuzemské fantastiky.

Pokud bojujete s někým, kdo je mocnější a silnější než vy, máte jediný způsob, jak ho přesvědčit, aby vás nezabíjel. Pomocí starého dobrého vydírání. Jenže jediný trumf, který může Felix Jonáš sehnat, jediná věc, která mu může zachránit život, leží pohřbená v zemi. Na útulném malém hřbitově ve městě, které se až příliš drží stranou veškerého ruchu. Ve městě, které nemá moc rádo nezvané návštěvy. Zvláště ne ty, které se toulají kolem hřbitova.
Vyjde v říjnu


Laurell K. Hamiltonová: Blankytné hříchy (Anita Blakeová 11) 

Vlajková loď nakladatelství Epocha, série Anita Blakeová, dopluje v závěru roku do přístavu s jedenáctým dílem na palubě.s jedenáctým dílem na palubě.

V románu Blankytné hříchy, jedenáctém dílu známé série o Anitě Blakeové, oblíbená lovkyně upírů vede domácnost a jako vždy dává svým protivníkům pořádné kapky.
Anita se pokouší vrátit do starých kolejí poté, co se rozešla se svým vlkodlačím milencem. Vytvořila si cosi na způsob rodinného života, v němž její nový partner, leopardí kožoměnec Micah, nemá žádný problém s tím, aby se o ni dělil s Jean-Claudem, upířím vládcem města. Vše se uklidnilo do té míry, jak je to jen možné u někoho, kdo probouzí mrtvé, když k Jean-Claudovi přijíždí neočekávaný a nevítaný návštěvník: Musette, velice atraktivní a velmi pokřivená představitelka Evropské rady upírů. Anita brzy zjistí, že uvízla v pasti uprostřed nebezpečné hry upíří mocenské politiky.
Aby nebyl všem potížím konec, je požádána o konzultaci při sérii brutálních zabití, která podle všeho má na svědomí něco ne úplně lidského.
Vyjde v říjnu

 

 

 

 

Přidat komentář