REPORTÁŽ: Starcon 2012

Článek od: Lament - 04.04.2012

Víte, proč na Enterprise nesmí ženy? Která MILFka je ultimátní? Nebo jaké spodní prádlo nosí Legolas? Ne? Tak to máte smůlu. Kdybyste se letos zúčastnili STARconu, věděli byste tohle všechno a ještě mnohem víc.

Od té doby, co jezdí RegioJet, jsou pražské cony ještě lepší. Dřív jsme se totiž děsně těšili na con, zato na cestu smradlavým, narvaným a špinavým dobytčákem vůbec ne. Teď ovšem začíná conová pohoda už nástupem do vlaku.

Ovšem jednu podivnou obtíž RegioJet má. Záhadně se v něm ztrácejí a opět nalézají věci. Vždycky, když už se zdá, že zmizely v  alternativním vesmíru, se podivně vynoří. Minule rukavice, tentokrát mobil.

Cesta utekla rychle a ani v Praze nás žádné nástrahy nečekaly (ne, čokoládu jsme na nádraží opět nekoupili), takže jsme brzo zahnízdili na OA Svatoplukově, kde už se po letech cítíme jako doma. A hned jsme frčeli na jeden z vrcholů letošního programu, divadlo Noc na Enterprise. Spojit svět Star Treku a Noc na Karlštejně byl skvělý nápad. Rozverné písně přebásněné ala ST byly správně chytlavé a Strojovna má potenciál znárodnět.

Pak byl čas popřát Gal bovce ke konečně dosaženým 18. letům. Ve fandomu na ně čekala už docela dlouho, a všichni jí ten milník přejeme, protože je konečně plně oprávněna dělat všechny zakázané věci.

A pak už jsme si povídali a jen neradi šli později spát. A víte co? Vodka s colou chutná kupodivu velmi dobře, i když to vypadá jako typický kentus nápad.

Sobotní vstávání bylo velmi krušné, protože jsme se vzbudili brzo. Rychle jsme si odbyli takové zbytečnosti jako nákup a snídani, abychom se mohli plně věnovat programu a bufetu.

Na videích Games of Thrones jsme se nechali navnadit na nastávající 2. sezónu a s Benem jsme si pak užili již tradiční conový oběd v čínském bufetu. Oba jsme ho přežili, i když díky obří velikosti porcí jen o vlásek, a mohli si pak poslechnout Namu, jak přednáší o MILFkách, a pokochat se obrázky a videi.

Uteklo to neuvěřitelně, než jsme se nadáli, byl tu galavečer a druhý díl Pána prstenu, propojující světy tří tradičních starconových „S“. Přestože hrozilo, že nás druhý díl už tak neohromí neotřelou vtipností, vyrovnali se s touto nástrahou autor i herci vskutku mistrovsky. Bavili jsme se úžasně a Lísteček (Legolas) se vyloženě překonával. V leckterých pánských snech se teď bude jistě prohánět ve své průsvitné noční košilce.

A pak vypukla typická zábava druhé conové noci. Někteří se odrovnali na Glee party bez Glee, jiní na to šli individuálněji. Výsledek byl, že jsme opět zaspali nedělní pochod fantazie. Takže jsme se sbalili, potěšili organizátory vzorným pořádkem, který jsme ve třídě zanechali, a v bufetu si dali poslední kafe a čaj.

Cesta domů byla sice díky RegioJetu opět příjemná, ale kdo by se rád vracel k civilnímu životu. STARcone, za rok na shledanou.

Přidat komentář