Modely pro scifisty: X-Wing „Krayt“ Gavina Darklightera

Článek od: Michael Pešťák - 23.02.2021

Když jsem četl Bactovou válku z knižní série X-Wing, bleskla mi hlavou hláška z Bigglese: „Richthofenův létající cirkus se svými cvičenými Albatrosy zase navštívil náš úsek fronty!“ Eskadra Rogue v tomto dílu působí jako soukromá jednotka, a tak si jednotliví piloti nechali nabarvit stroje dle svého vkusu. 

RECENZE: George Lucas - Život stvořitele Star Wars

Článek od: Petr Simcik - 10.10.2018

Co jsme očekávali, to jsme taky dostali. Tak by se dal shrnout životopis George Lucase od Briana Jaye Jonese. George Lucas se totiž do světových dějin zapsal hlavně s pomocí Lucas Films a Lucas Arts a my, kteří máme rádi Star Wars, Indiana Jonese, hry a knihy z obou univers, jsme vlastně docela schopní si minimálně polovinu toho životopisu poskládat sami. Brian Jay Jones dal dohromady velice čtivou a obsáhlou biografii, která podchycuje veškeré zvraty v Lucasově životě, ale i lidi a věci, jenž ho motivovaly a utvářely. Dokázal popsat Lucase jako člověka i tvůrce.

FILM: Star Wars: Poslední z Jediů

Článek od: Karolína Poláčková - 21.12.2017

Již čtyřicet let uplynulo od chvíle, kdy Star Wars navždy změnily dějiny kinematografie. Sága se stala legendou a zabydlela se v srdcích tisíců diváků po celém světě. Poté, co se před dvěma lety v rukou J. J. Abramse probudila Síla, se s pokračováním trilogie do daleké galaxie vydává Rian Johnson.

Vánoční tipy Sardenu

Článek od: Redakce - 19.12.2017

Ačkoliv je to jen těžko uvěřitelné, opět je prosinec, opět budou Vánoce a dá se říct, že rutina vládne všemu kolem nás. Ani my se tedy nemůžeme odchýlit od zavedených standardů. I letos jsme si pro vás připravili vánoční sardenské tipy na (nejen) knižní dárky a místo literárních vyhlídek směrem vpřed se můžete podívat, co zaujalo naše redaktory v průběhu letošního roku. Možná vás na poslední chvíli kousne do zadku ještě nějaká inspirace a uděláte někomu blízkému (nebo sobě) neplánovanou radost.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Star Wars