PR+CON: Advík 2012 odpočítává poslední měsíc do startu

Článek od: Anonym - 29.06.2012

Advík 2012 odpočítává poslední měsíc do startu. Zapněte si pásy!

V odjezdové horečce na FF si už některé slabší nátury začínají zoufat, co bude s jejich životy pak. Neplačte, vaši drogovou závislost už 26. 7. - 29. července podpoří největší anime, manga, herní festival v republice – Advík. V pražském kulturním centru Zahrada vypukne už sedmý ročník a to začíná vypadat na pěknou tradici. Děsivé, že?

Advík zvládl loňský testovací experiment zvaný změna organizátora a žije dál. Dokonce přijelo rekordních 2412 návštěvníků. Navíc se japonská popkultura začíná stávat pořád běžnější součástí života nově dorůstajících generací, o čemž svědčí i úspěch manga sérií od CRWE. Takže budoucnost vypadá slibně a můžeme si v pár letmých rysech nastínit, co nás čeká a bude dále upřesněno.

Jako vždy je akce hlavně o fanouškovské atmosféře, takže začneme soutěžemi, které účinně popírají starý argument, že se mládež akorát ráda baví a nic se u toho nenaučí. Tak třeba u Cosplay Contestu se naučíte šít. U Cosplay Divadla zase oscarovému herectví. U karaoke zpěvu (bojimbojim). A u Fan-Artu a Original Artu kreslit jako Michelangelo (ano, ten týpek z Želv Ninja). U FanFiction pak psát jak Dan Brown (jaj). A to nemluvím o miliónu herních soutěží, kde se zlepšíte v bohulibém hraní her. Bude i prezentace AMVček a taky EuroCosplay, takže se snažte, ať se ve svém kostýmu taky někdy podíváte do světa a můžete nás tam reprezentovat.

Budou i filmy a anime (konkrétně spousta anime: Cowboy Bebop, Howl's Moving Castle, Kakurenbo, Sword of the Stranger, Naruto…). A budeme o nich debatovat. Stejně tak chystat tradiční přednášky o tradiční japonské kultuře a tradiční tradici (kimona, katany, bojová umění, vaření, hudba). A dělat workshopy, abyste byli lepší než ten želvák ninja. Zvláště odolní jedinci můžou aranžovat bonsaje nebo tvořit Origami (ti Japonci jsou blázni). Nebo si zahrát GO a SHOGI (japonské šachy).

Dojde i na rozsáhlou herní sekci (PlayStation 2, 3, PSP, Xbox 360, Wii, deskové a karetní hry). Bude Mistrovství ČR v PlayStation hrách 2012 (Tekken 6, Soul Calibur 5, MotorStorm 3, Gran Turismo 5, PlayStation Move) i hudební hry (DDR klasika, In The Groove, Pump It Up, Beatmania IIDX). Vrátí se i ceněná sci-fi a fantasy linie. A 90 procent účastníků určitě opět zjihne pro Shonen-ai sekci (já ne!).

Co říct víc, nebudeme vám ani zakazovat se bavit, poznávat nové lidi a chodit do čajovny. Další informace a aktualizace na www.advik.cz.

Přidat komentář