SOUTĚŽ: Vyhodnocení soutěže O knihu pro mládež

Článek od: Monika Slíva - 19.09.2012

 

Abychom vás už déle nenapínali, máme zde vyhodnocení soutěže o dvě mládežnické knihy. Všech 68 došlých odpovědí bylo zkrz nazkrz správných. Ani tato odborná témata nečinila našim respondentům žádné potíže a všichni zcela správně napsali, že mezi knihy bratří Čapků nepatří Příběhy včelích medvídků, autorem níže uvedených pohádek je Václav Čtvrtek a člověk, který mění jeden jazyk v druhý je překladatel.

 

A vylosováni byli:

Loď mezi hvězdami obdrží Blanka Katrnošková

a

Čaroděje a čarodějku obdrží Filip Jasoněk

 

Oběma výhercům gratulujeme a brzy se můžete všichni těšit na další soutěž, tentokrát o dospěláckou knihu.

 


V rámci dětského týdne na Sardenu a v rámci toho, že soutěží není nikdy dost, vám nabízíme ještě před tím, než skončí klání o pět Blbounů další hlavy lámání nad zapeklitými pohádkovými otázkami.

Tentokrát jsou v sázce dvě knihy pro mládež od nakladatelství CooBoo a Albatros:

Loď mezi hvězdami od Beth Revisové a Čarodějka a čaroděj od Jamese Pattersona. Počtení je určeno pro náctileté, ale určitě potěší i starší milovníky dobrodružství, ať už vesmírného, nebo fantasy.

A co za to? Rozhodně správné odpovědi na následující, opět velmi odborně zaměřené otázky. Méně knih, méně odpovědí a tentokrát nám budou stačit tři správné.

1. Bratři Karel a Josef Čapkovi vymysleli několik knih pro děti.  Která mezi ně nepatří?

a)      Devatero pohádek
b)      Dášeňka, čili život štěněte
c)      Příběhy včelích medvídků

2. Který spisovatel je autorem známých pohádek (Pohádky z mechu a kapradí, O makové Panence a motýlu Emanuelovi, O víle Amálce…)?

a)      Václav Čtvrtek
b)      František Hrubín
c)      Eduard Petiška

3. Jak se nazývá člověk, který nám umožní, abychom si knihu z cizí země přečetli v českém jazyce?

a)      Překladatel
b)      Přepisovatel
c)      Přeložitel

Svoje odpovědi zasílejte na známou adresu sardensoutez@centrum.cz do páteční půlnoci 14.9. 2012 a do předmětu uveďte Albatros. Nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu. NAPIŠTE NÁM TAKÉ, O KTEROU KNIHU BUDETE MÍT V PŘÍPADĚ VYLOSOVÁNÍ ZÁJEM!!!

Přidat komentář