RECENZE: Korunní princezny, Catherine Doyle a Katherine Webber

Článek od: Jana K. - 12.07.2023

Spisovatelky Catherine Doyle (u nás jí vyšla např. thrillerová série Krev za krev či pohádkově laděné fantasy Bouřňákův ostrov) a Katherine Webber jsou v reálném životě švagrové. Jejich společná cesta je však zavedla ještě o kousek dál a dala tak vzniknout Korunním princeznám, čtivé, romantikou i jemným humorem protkané youngadultovce, jak se patří. Kniha je rozdělená do dvou dějových linek, v nichž se každá z autorek ujala jedné hrdinky a vdechla jim vlastní duši.

RECENZE: Převzetí, Vojtěch Záleský

Článek od: Tereza Kučírková - 18.04.2023

Nakladatelství CooBoo má ediční plány naplněné zejména knihami určenými pro mladé čtenáře (young adult). Jejich jarní novinka  Převzetí z pera českého spisovatele Vojtěcha Záleského ale není jednou z nich. Žánrová specialita kombinující fantasy s gangsterkou cílí na dospělé čtenáře a její přebal je vybavený dvěma trigger warning symboly (značkami upozorňujícími na citlivý obsah).

RECENZE: Rod země a krve, S. J. Maasová (Půlměsíční město 1)

Článek od: Jana K. - 02.03.2023

Sarah J. Maas. Americká spisovatelka, jejíž jméno je pro mnohé čtenáře YA/NA fantastiky doslova modlou. Nemalé oblibě se těší i u nás, o čemž svědčí i vysoká hodnocení jejích knih napříč všemi knižními databázemi. Například její prvotina Skleněný trůn (v originále vyšel už v roce 2012, u nás o tři roky později u nakl. CooBoo) si s více jak čtyřmi tisíci hodnoceními na databazeknih.cz drží úctyhodných 86 %. Dnes tato série čítá sedm dílů a prequel (Krvavé ostří). Kromě tohoto bestselleru je známá i autorčina tetralogie Dvůr trnů a růží a chystaná urban fantasy trilogie s názvem Půlměsíční město.

RECENZE: Jenom nestvůra, Vanessa Len

Článek od: Tereza Kučírková - 24.01.2023

Kniha se zařadila mezi Humbook tipy, nejvýraznější tituly na young adult scéně. Určení pro mladé čtenáře je jistě na místě, jednak věkem hlavních protagonistů, a také jemnou romantickou linkou. Originální prvek cestování fungující na principu den za den je však natolik zajímavý, že příběh zaujme i starší čtenáře.

Co číst v karanténě: young adult tipy

Článek od: Karolína Poláčková - 11.05.2020

Pokud v čase karantény hledáte ke čtení něco kouzelného, avšak ani příliš dětského, ani příliš „dospěláckého“, spíš tak někde akorát mezi tím, můžete se u nás inspirovat – případně nákupem podpořit svého oblíbeného nakladatele. Vydařené young adult kousky najdete v nabídce nejednoho z nich.

RECENZE: Jay Kristoff, Nikdynoc

Článek od: Karolína Poláčková - 09.10.2019

Její otec byl popraven jako zrádce a zbytek její rodiny uvězněn. Mia Corvere, vyvolená bohyně Noci, se rozhodne vstoupit do kacířské Rudé církve a stát se vražedkyní, aby se mohla pomstít. A nic menšího než smrt nejvýznamnějších představitelů republiky nebude její pomstě stačit.

RECENZE: Sara Raaschová, Mráz nebo noc

Článek od: Monika Hrňová - 17.09.2018

V Primorii se schyluje k finální bitvě. Angra a jeho magie Rozkladu hrozí vše utopit v nenávisti, zmaru a tupé poslušnosti. Zimní královna Meira se tak vydává vykonat to, co je potřeba, aby byl Angra poražen a svět byl zase v pořádku, očištěn a zbaven magie, která tady v lidech probouzí jen to nejhorší.

RECENZE: Sarah Janet Maas, Dvůr křídel a zmaru

Článek od: Jana Astarael H... - 02.07.2018

Závěrečná část trilogie Dvůr trnů a růží, tentokrát nazvaná Dvůr křídel a zmaru, navazuje na napínavý a mnohoslibný závěr předchozí knihy. Opět ukazuje, že S. J. Maas má svůj jedinečný a velice čtivý styl psaní. Její vypravěčský talent jsme si mohli užít nejen v této trilogii, ale i v rozsáhlé sérii Skleněný trůn, která jistě mnoha z nás zpříjemnila čekání mezi díly.

KOMIKS: Pupíky: Krávovinky 1 - Kámošky jak kráva - Delaf, Dubucová

Článek od: Petr Simcik - 08.06.2018

Jenny, Vicky a Karin jsou zpět. Respektive měl bych spíš říct "před", protože jsem očekával pokračování, ale dostal prequel - nebo možná epizodky, které se odehrávají někde během prvních dvou sešitů původních Pupíků. Karin je tu ještě totálně bez sebevědomí, Jenny a Vicky jsou mrchy a blbky v nejlepší formě a John John je pořád ten neznámý nedosažitelný kluk na motorce.

RECENZE: Sara Raaschová, Led nebo oheň

Článek od: Monika Hrňová - 21.05.2018

Zimní království se osvobodilo od nadvlády Jara, zlo bylo zažehnáno a Meira se stala královnou. Zní to jako šťastný konec, ale není tomu tak. Meira se zoufale snaží být dobrou královnou, která bude spravedlivě a dobře vládnout svému zbídačenému lidu.

RECENZE: A. G. Howardová, Krverůž

Článek od: Hanina - 17.05.2018

Některé motivy se vrací neustále, protože legendy neumírají. Fantom opery je jednou takovou. Slavný román Gastona Lerouxe, odehrávající se v druhé polovině 19. století, ho vynesl na povrch pařížských stok a učinil z něj zdroj inspirace pro scénáristy i literáty. A. C. Howardová pokračuje v jejich stopě.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - CooBoo