KOMIKS: Šmoula Mrně - Plyšový medvídek, Šmoula Mrně - V lese

Článek od: frankie - 14.11.2012

Kdo chce vychovávat své děti v modrém světě, má možnost. Nakladatelství Albatros vydalo již několik šmoulích leporel s příběhy šmouly Mrněte. Knížky jsou určeny pro (ne)čtenáře od dvou let, doplněny krátkým textem, takže je vhodné se zapojit do prohlížení s dítětem. Leporela jsou kvalitně vyrobená, dětským ručkám odolají a hned tak se nerozpadnou. Za další výhodu lze považovat i omyvatelný povrch.

A samotné příběhy? Šmoula Mrně v Plyšovém medvídku řeší existencionální problém své oblíbené plyšové hračky. Nejprve se objevuje radost, pak smutek z náhlého zjištění, že medvídek chybí. Začíná pátrání hodné Holmese, postupně selektuje v místnosti probádané oblasti, až dospěje ke kýženému výsledku. I dospěláky pobaví, když v průběhu hledání nalezne hračku – figurku zlého čaroděje Gargamela. Osobně nechápu, jak může dávat Mrně přednost plyšovému medvídkovi, když má v zásobě takovéto hračkářské skvosty.

Druhý příběh se jmenuje Šmoula Mrně V lese a odehrává se, jak správně očekáváte, v lesním porostu. Mrně na cestě poznání provází Šmoulinka, která ho seznamuje s obyvateli lesa. Její opatrovatelské pudy však zažijí hořký konec.

Při srovnání obou leporel výsledek dopadne lépe pro příběh s názvem V lese, ilustrace jsou totiž bohatší a vyplňují celý možný prostor, nejedná se pouze o obrázek s barevným pozadím jako v případě Plyšového medvídka.

Šmoula Mrně – V lese
Peyo

Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 12 (leporelo)
Rozměr: 150 x 150
Cena: 59,- Kč

Šmoula Mrně – Plyšový medvídek
Peyo

Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 12 (leporelo)
Rozměr: 150 x 150
Cena: 59,- Kč 

Přidat komentář