KOMIKS: Šmoulí zima uprostřed parného léta

Článek od: Petr Simcik - 26.07.2012

Kromě tradičních komiksových šmoulích sešitů si nakladatelství Albatros připravilo pro malé i větší čtenáře ještě takzvané hrací sešity. V době vydání této recenze už bude venku sešit číslo 2, orientovaný na léto, ale myslím, že neuškodí, když se podíváme i na zimní variantu. Kdo by se nechtěl uprostřed parného léta trochu zchladit?

RECENZE: Aha, Blesku, běžte se zahrabat, je tu Šmoula Reportér.

Článek od: Petr Simcik - 11.07.2012

Ve šmoulí vesnici je zase pozdvižení. Šmoula Rybář totiž natrefil v jezírku na obrovskou zabijáckou příšeru a po mnohahodinovém boji ji jen holýma rukama skolil. Tedy alespoň se to říká. Ale není to kachna? Většinu šmoulů to ani moc nezajímá, až na jednoho všímavého šmoulu, který se rozhodne dát šmoulům pravdu. Pravdu v podobě prvního nezávislého deníku Šmoula Dnes!

RECENZE: Alain Jost a Thierry Culliford, Šmoulové na plovárně

Článek od: Petr Simcik - 04.10.2011

Uběhlo zhruba půl roku a děti se mohou těšit z nového šmoulího příběhu. Ano, čtete správně, nový sešit Šmoulové na plovárně obsahuje na rozdíl od předchozího "jen" jeden celistvý příběh. Když jsem napsal děti, myslel jsem tím samozřejmě děti všeho věku, a navíc tvrdím, že Šmouly na plovárně tentokrát výjimečně ocení i dospělí.

RECENZE: Šmouloplán a čtyři další příběhy a Šmoulí olympiáda

Článek od: Petr Simcik - 31.03.2011

Kdo by je neznal, ta podivná modrá individua žijící v souladu s přírodou uprostřed hlubokého lesa (teď nemyslím Navi), kde neustále něco kutí, hrají si, ale hlavně šmoulují. Jejich otcem je Pierre Culliford (Peyo) a jejich matkou je, jak už to u spousty dobrých věcí bývá, náhoda. Přeřeknutí při žádosti o podání slánky vytvořilo slovo šmoula, a tak se zrodili hrdinové několika dětských generací...

Přihlásit se k odběru RSS - Peyo