LITERATURA: Čtení na víkend 2

Článek od: Monika Slíva - 22.03.2013

Dveře do léta - Robert A. Heinlein

Dnes je to již (právem) jedna z nestárnoucích klasik sci-fi žánru. Ačkoli si autor v roce 1956 (kdy kniha poprvé vyšla) představoval naší současnost podstatně více futuristicky, než kam jsme se skutečně dostali, na obsahu a nadčasovosti příběhu to nic nemění. Cestování v čase, hypotermie, vynálezy, láska, pomsta a jeden kocour dohromady pořád tvoří skvěle namíchaný koktejl, který nenese ani stopu jakékoli pachuti.

Svědkyně ohně - Lars Keplerkepler

Tenhle zástupce drsné severské detektivní školy sice tak úplně nesplňuje požadavky na žánrové zařazení našeho webu, ale i tak si troufnu ho nabídnout. Četli jste Hypnotizéra, nebo Paganiniho smlouvu? Ne? To je úplně jedno, předchozí dvě knihy autorů (neboť jméno Lars Kepler je pseudonymem manželské dvojice) spojuje prakticky jen postava hlavního hrdiny detektiva Joona Linny a příběh na hranici detektivky a thrileru je napsán po čertech dobře. Nějaké to tajemno a záhadno se vám tentokrát taky připlete pod nohy, protože policie při vyšetřování komplikovaných případů běžně využívá pomoci spiritistických médií, není však známo, že by takováto spolupráce někdy přinesla ovoce… Flora Hansenová se rozhodne oznámit policii, že se jí podařilo spojit s duchem zavražděné dívky. Jak to s těmi duchy je? Přesvěčte se sami.

Pytel Kostí - Stephen Kingking

A do třetice přidám další kingovku. Pravděpodobně moji nejoblíbenější :) Jaké máme startovní pozice? Spisovatel Mike Noonan (překvápko :) + tragicky ztracená žena a s ní i nenarozené dítě + mladá žena Mattie, která ovdověla a jejíž movitý tchán jí chce připravit o dcerku + noční můry hlavního hrdiny + jeho vlastní dům měnící se v past = horor kombinovaný s love story v příběhu, který nalézá přirozené řešení v propojeném osudu děvčátek, jejichž jména začínala, či měla začínat písmenem “K“. A zase se budete krásně bát :-)

Komentáře

zdaleka jsem nepřečetla všechny kingovky, ale z těch, co zatím ano, ještě žádná Pytel kostí nesesadila :)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář