TG: Chladně kostkovaná ocel – výbava pravého hrdiny

Článek od: Petr Simcik - 05.05.2013

Meče fascinují Geeky odjakživa. Je to tak trochu ironie, protože jediný meč, kterým většina z nás dokáže máchat je na druhé straně počítačové obrazovky. Přesto, jakmile někde zahlédnete meč, vsadím se o co chcete, že zaujme vaši pozornost, vaši a vašich dětí. Ne nadarmo existují různé sběratelské kousky, jako jsou zaručeně pravé meče z Pána prstenů. (Desetitisíce korun za jeden.)

Spousta geeků si také šolichá meče doma. Na internetu můžete najít modely z papíru, makety ze dřeva, kterými se ti nejzarputilejší řežou na akcích zvané Dřevárny, nebo taky LARP.

Jsou ale taky zvláštní meče, dalo by se říct legendární i když nikterak staré, nebo vzácné. Mezi takové v Geekovské komunitě patří minecraftový meč. (I když osobně nechápu proč :) ) Na http://browse.deviantart.com/artisan/?order=9&q=minecraft+sword Deviantartu najdete desítky jeho variací. V životní velikosti, přívěsky, modely na zeď, z pěny, papíru, plastu… ale jeden mě dostal úplně nejvíc. A určitě dostane i vás. Je ze série MAN AT ARMS a není jedinou věcičkou jejíž výroba stojí na Youtube za shlédnutí.

Přidat komentář