SLOUPEK: Další FFko je za námi

Článek od: Martin Stručovský - 09.07.2013

Snad na žádnou akci se každoročně netěším tak moc, jako na Festival Fantazie v Chotěboři. A to jsem ještě před pár lety prohlašoval, že mě nikdo na žádný con nedostane ani párem volů. Na tomhle místě se opět sluší poděkovat Pavle Lžičařové, která mě naučila milovat (nejen) tuhle akci a díky níž jsem se do Chotěboře v roce 2011 vypravil poprvé.

A ani tento rok jsem nevynechal. Jak bych ostatně mohl, když Chotěboři a jejímu kouzlu je těžké odolat. Což vám ochotně potvrdí každý účastník conu.

I letošní (18.) ročník byl parádní. Opět panovala úžasná atmosféra a bezčasí. Přednášky se povedly, ale hlavně jsem potkal spoustu přátel, s nimiž jsem popíjel a debatoval o literatuře a fantastice jako takové. V Chotěboři máte pocit, že jste opravdu doma. Nikdo se tu na vás nedívá jako na cvoka kvůli tomu, že čtete knížky s těmi divnými obálkami, že milujete třeba seriál Glee anebo že chodíte v kostýmu nějaké postavy ze seriálu či filmu. Právě naopak. Ostatní tu s vámi o těch knihách a seriálech diskutují a váš kostým obdivují a chtějí se s vámi kvůli němu vyfotit. Prostě úžasný a bombastický.

Letošní FFko plné skvělých vzpomínek je tedy za námi. Ale před námi je další a pokud náhodou nevěříte úžasnosti Festivalu Fantazie, tak na něj doražte, ať se přesvědčíte na vlastní oči. Rádi vás tam uvidíme. 

P. S.: v nejbližších dnech očekávejte reportáž naší Poky, která se vám pochlubí se svými festivalovými zážitky.

Komentáře

Přidat komentář