KOMIKS: Crew 35/2013

Článek od: Martin Stručovský - 15.07.2013

 

Takže, co je tu nového? Předně je nutno se zmínit o dvou komiksových románech, které budou v Crwi vycházet na pokračování. K tomuhle účelu byly vybrány Skalpy – drsná noirová detektivka z indiánské rezervace a mysteriózní thriller Rex Mundi, odehrávající se v alternativní Evropě. Jenže nakladatelé jsou něco jako distributoři drog a ví, že není moc moudré dávat zákazníkům dva nové druhy zboží najednou. Proto i Crew jde na to chytře a tak v prvním čísle restartovaného magazínu dorazí jenom Rex Mundi Arvida Nelsona a Erica J.

Rex Mundi je dost tajemný název, jenž perfektně vystihuje obsah díla. V první části příběhu je doktor Sauniére vyrušen knězem ze spánku uprostřed noci. Jste tak s hrdinou hozeni do víru událostí, které se točí kolem ukradených středověkých rukopisů. Profesor vyslechne knězův příběh a dá se do pátrání. První kapitola sice není nic moc, ale dokáže čtenáře navnadit na pokračování, má správnou atmosféru, zajímavý svět a kresba je taky dost fajn. Konec je pak ustřižený v tom správném momentu, aby člověk zatoužil po další dávce.

Samozřejmě, že s první kapitolou by si magazín nevystačil, takže ke slovu se po RM dostane skutečná legenda. Vy už podle obálky moc dobře víte, že teď mluvím o Batmanovi. Temný rytíř si to v příběhu Batman Vs Lobo Alana Granta a Simona Bisleyho na férovku rozdá se samotným legendárním zabijákem. Je to šílené, nahláškované a zábavné. A fakt se mi to líbilo. Musím konstatovat, že to pro mě bylo lepší, než první díl RM, ačkoliv nepochybuji o tom, že příběh na pokračování bude s dalšími díly lepší a lepší.

Na závěr tedy musím říct, že restart magazínu Crew se povedl a bude zajímavé sledovat, jak se dál vyvine. Pokud máte rádi thrillery a tajemství anebo si chcete prostě jen přečíst Batmana, kde je Alfréd policejní komisař a Gordon sluhou a dějí se další geniální šílenosti, nezbývá nic jiného si koupit novou Crew. Zábava zaručena!

Crew 35/2013
Nakladatel: Crew
Překlad: Petr Kotrle, Darek Šmíd
Obálka: Simon Bisley
Redakce: Petr Litoš, Jiří Pavlovský
Rok vydání: 2013
Počet stran: 72
Rozměr: 210 x 295
Provedení­: paperback
Cena: 149 Kč 

 



 


 

 

 

Přidat komentář