Vyhodnocení SOUTĚŽE: Vilma Kadlečková, Mycelium I.: Jantarové oči

Článek od: Anonym - 05.08.2013

Je vidět, že Myceilum zaujalo nejen naši redakci, ale i soutěžící. Tentokrát přišlo téměř sedmdesát odpovědí. Byly velmi různorodé a všechny stoprocentně správné. Na naší otázku totiž snad ani neexistuje jednoznačně identická odpověď a co člověk, to formulace. Za všechny vybíráme tu od naší vylosované vítězky, protože shodou okolností se jí podařilo obsáhnout prakticky všechno důležité: Argenitový vesmír je svět, který stvořila autorka Vilma Kadlečková pro své příběhy podobně jako T. Pratchett svůj Discworld.  Časově zahrnuje období od naší současnosti do 18. tisíciletí. V tomto světě existují různé planety a různé mimozemské rasy. Argenit je látka, která je zdrojem psychotronické energie v tomto světě.

A vítězkou se stala:

Monika Kopecká ze Šumperka

Monice gratulujeme a přejeme jí příjemný a ničím nerušný pobyt v argenitovém vesmíru. Ostatní už mohou zkoušet štěstní v další soutěži s Wolwerinem.


Vzhledem k tomu, že nechceme, abyste se byť jen chvilku soutěžně nudili, přinášíme vám za laskavého přispění nakladatelství Argo další perlu do naší soutěžní sbírky. Je jí zbrusu nová kniha české spisovatelky Vilmy Kadlečkové Mycelium I: Jantarové oči.

Vilma Kadlečková svou románovou ságu rozvrhla do pěti dílů a tento obrovský literární prostor využívá do poslední kapky. Otevírá před čtenářem pečlivě a nápaditě vystavěný svět. Myceliální technologie, které Össeané lidstvu poskytli, postupně pronikají do doposud výhradně lidského prostoru a nenápadně se v něm zabydlují... tato úvodní slova jsme si vypůjčili z recenze Karolíny Krancové, která na Sardenu vyšla před pár dny.

Pokud vás též (recenze či rovnou kniha) zaujala a chcete se vydat na průzkum a zjistit si sami, jací jsou Össeané, máte ideální příležitost. Stačí odpovědět na následující otázku a počkat si na slosování:

  • Co je to argenitový vesmír?

Na první pohled možná otázka trochu mimo, ale kdo zná tvorbu Vilmy Kadlečkové, nebo trochu zapátrá (stačí u nás na Sardenu), bude záhy znát odpověď, kterou pak může zaslat na známou soutěžní adresu sardensoutez@centrum.cz do půlnoci 4.8. 2013. Do předmětu uveďte heslo Mycelium a nezapomeňte na svoje jméno a adresu.

Přejeme hodně štěstí!

Přidat komentář