RECENZE: Natasha Pulley, Maják na severu

Článek od: Jana K. - 20.12.2023

Anglie prohrála bitvu u Trafalgaru a stala se součástí Francouzské republiky. Nyní se píše rok 1898. Na nádraží Gare du Roi v Londres vystupuje muž. A právě tenhle okamžik se stává jeho první vzpomínkou.

RECENZE: Tabitha Birdová, Krámek s fantazií

Článek od: Jana K. - 11.12.2023

Krámek s fantazií je magickým místem, kde se lidem vrací zpět již dávno zapomenuté sny. Místem, které předává tajemné telefonické vzkazy, s jejichž pomocí se truchlící mohou spojit s Oním světem. Rozloučit se. Uslyšet, že nic není jejich chyba. Že jsou stále milováni…

RECENZE: Andri Snaer Magnason, Truhla času

Článek od: Marek - 21.09.2022

V zápalu sentimentální chvilky jsem dostal chuť sáhnout po něčem dětském. Pohodové pohádce, která zpestří můj obyčejně vážný výběr. Navíc autor islandského původu, to nemůže dopadnout špatně. Nedopadlo by. Kdybych si byl připomněl, komu bývaly pohádky původně určeny.

RECENZE: Petr Jaroněk, Běsi z temného hvozdu

Článek od: Eylonwai - 23.02.2021

Petr Jaroněk na sebe poprvé upozornil vcelku nedávno; v roce 2019 vydanou Ospalou slovanskou dírou. Na Sardenu jsme ji nerecenzovali, ale stála by za to – mrazivý příběh ze Zlína 13. století s téměř až detektivní zápletkou má plíživě temnou atmosféru, sympatického hlavního hrdinu a kupu fascinujících reálií. Jen ten konec se moc nevyvedl. Nová Jaroňkova kniha, Běsi z temného hvozdu, navazuje právě na ten pokulhávající konec… bohužel.

RECENZE: Jeff VanderMeer: Finch

Článek od: David P. Stefanovič - 25.09.2020

Město Ambra pokrývají výtrusy. Z hub. Lidé žijí v područí šeďáků – bytostí s houbovitou konzistencí – a tajně sní o tom, že se jednou vrátí povstalecká armáda a osvobodí je. Tedy aspoň ti, kteří už dávno na vše nerezignovali.

Fenomén Novotný: RECENZE: Osudový konvoj

Článek od: Martin Stručovský - 18.12.2019

Tato recenze se zde poprvé objevila 23. července 2018. Obnovené vydání si můžete přečíst v rámci projektu Fenomén Novotný.

*

František Novotný se do paměti fanoušků domácí fantastiky zapsal velkolepou sérií Valhala, kde létají dvojplošníky z první světové války a draci, sérií, v níž si autor hraje s časem a dějinami, a ukazuje hnus obou totalitních režimů, které postihly naši zemi. A téma hrátek s časem a alternativními světy nepustilo Novotného ani v jeho nové knize nazvané Osudový konvoj. Byť to tak ze začátku knihy vůbec nevypadá.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Argo