PR+AKCE: BritFest - oslava britské kultury

Článek od: Anonym - 05.11.2013

Herci z kultovního seriálu Haló, haló! poprvé v České republice

Haló, haló! patří k nejslavnějším televizním seriálům na světě, vysílal se v padesáti zemích včetně České republiky. Jeho první díl se na obrazovkách objevil už v roce 1982 a poslední deset let poté. Kavárník René, který se do událostí druhé světové války nedobrovolně zapojí víc, než by se mu líbilo, si získal spoustu fanoušků i v Čechách. Sympaťák René Artois, majitel malého podniku, by se nejradši do ničeho nepletl, obsluhoval své hosty a snažil se dostat do postele. Občas se ale u něj zastaví důstojníci z místní německé posádky, kteří by tu rádi ukryli cenná umělecká díla, jindy zase přijdou odbojáři se sestřelenými britskými piloty hledajícími místo, kde by se schovali, a čas od času se ukáže i někdo z gestapa. A tak se snaží pomáhat všem, do ničeho se moc neplést a doufá, že to nějak doklepe do konce války.

Pokud jste milovníky anglického humoru, určitě si zamilujete i britské jídlo, kulturu či hudbu. Pořadatelé akce BritFest - oslava britské kultury, která se koná 16. 11. 2013 v klubu Novotného Lávka, Praha 1 pro Vás připravili celodenní akci, kde můžete poznat Británii díky tematickým workshopům i besedám. Využijte tak předvánoční čas a seznamte se s tradicemi Velké Británie v krásných prostorách pražského klubu Lávka. Čeká na vás nejen výuka skotských tanců, ale i tradiční čaj o páté. Každý návštěvník má automaticky vstup i na bonusový program následující den, kdy se představí všichni herci společně a objeví se i jejich dabéři – Michal Jagelka a Zuzana Skalická.

Hvězdnou záštitu nad akcí převzali zahraniční hosté. Svoji účast na BritFestu potvrdili britští herci Kim Hartman a Richard Gibson (oba z populárního seriálu Haló, haló!), kteří skvěle zahráli Helgu a Herr Flicka, a také Paris Jefferson ze seriálu Xena. Fanoušci budou mít možnost zeptat se herců na to, co je zajímá, a také se s nimi vyfotit či získat podpis.

Více o akci a prodeji vstupenek se dozvíte na www.britfest.cz a www.ticket-art.cz

KIM HARTMAN

Kim se narodila v Londýně a vyrůstala ve Stratfordu nad Avonou. Zahrála si vojínku Helgu Geerhartovou ve všech epizodách kultovního seriálu z produkce BBC – Haló, haló!. Spolu s ostatními kolegy vyrazila s jeho divadelní podobou na turné po Velké Británii, Austrálii i Novém Zélandu – dva roky byla představení vyprodána. Většinu života se Kim věnuje divadlu. Objevila se v nespočtu rolí, v britských verzích i nám známých her, např. jako Sheila v Aby bylo jasno, Helen v Techtle mechtle nebo její oblíbená Zlá královna ve Sněhurce. Nezůstala však pozadu ani s režií – ujala se takových klasik jako jsou Komedie plná omylů, Jindřich V. nebo Višňový sad.

RICHARD GIBSON

Richard se narodil v ugandské Kambale – ještě předtím, než Uganda získala nezávislost na Velké Británii. Zpíval ve sboru katedrály svatého Pavla v Londýně a studoval v přidružené škole. V seriálu Haló, haló! se objevil ve většině dílů. Kdo by si nevzpomněl na jeho do koženého pláště oděného a kulhajícího gestapáckého důstojníka Herr Flicka. Jeho postava se snažila svádět půvabnou vojínku Helgu a získat obraz Padlé Madony s velkými balónky od Van Klompa. Richard za posledních 15 let rozdělil svoji práci mezi hraní ve filmech i divadle, ale také mezi práci v rozhlase a novinařinu – psal pro britský deník The Guardian a také irský deník The Irish Times.

PARIS JEFFERSON

Paris se narodila v Londýně, ale vyrůstala v australském Sydney. Právě v Sydney dostala angažmá v divadle, kde si zahrála např. v divadelních hrách Kupec benátský, Hodný pan doktor nebo Strýček Váňa. Poté přišly zajímavé pracovní nabídky, mezi které patřily role ve filmech Hercule Poirot: Případ v ulici, Sherlock Holmes: Svobodný mládenec nebo v seriálu Highlander. Celosvětový úspěch zaznamenala jako bohyně moudrosti Athéna v seriálu Xena, a dodnes jezdí na setkání fanoušků. Paris na čas opustila filmové herectví a soustředila se na studium, nedávno tak získala vysokoškolský titul v oboru Politika, filozofie a historie. Nyní ji však můžeme vidět ve filmu Konzultant s Bradem Pittem.

Přidat komentář