Svět Harryho Pottera míří opět do kin

Článek od: Martin Stručovský - 01.04.2014

Koncem minulého roku proběhla médii zpráva o tom, že se chystá další film ze světa Harryho Pottera, jehož hrdinou nebude slavný kouzelník s jizvou na čele, ale Mlok (Newt) Scamander - autor knihy Fantastická zvířata a kde je najít. Pak bylo dlouho ticho po pěšině. Ale teď se vyrojily nové informace. Napřed ta hlavní - místo jednoho filmu nás čeká celá trilogie, jejímž hrdinou opravdu bude Mlok Scamander. První díl se bude odehrávat 70 let před Harry Potterem, takže je možné, že nás čeká setkání i s jistým nebezpečným kouzelníkem. Scénář k prvnímu filmu píše sama J. K. Rowlingová, producentem filmu bude David Heyman, který stál i za původními osmi filmy, které vydělaly 7, 7 miliard dolarů. Obsazení ani režisér zatím nejsou známí. Přesto je jasné, že původní herecké obsazení se nevrátí, ačkoliv jistou naději bychom mohli mít u starších herců. Stejně tak není známý ani režisér, přesto u nás v redakci doufáme, že alespoň jeden díl natočí Alfonso Cuarón, jehož Vězen z Azkabanu patří v rámci Potterova filmového univerza k tomu nej.

A ne, toto skutečně není apríl.

Komentáře

No jestli to opravdu není aprílový žertík, tak se těším taky, protože svět Harryho Pottera je prostě úžasný a ráda se tam znovu vrátím. A pokud píše scénář přímo autorka, měla by snad být kontinuita zachována. Hrozně ráda se podívám do historie kouzelnického světa.

Ačkoliv jsem byla už docela odrostlé "dítě" v dospělém věku, když začal Harry vycházet, jsem hrozně ráda, že si ke mně našel cestu a nakonec se z něj stala moje srdeční záležitost. Celou sérii jsem četla už minimálně třikrát včetně originální verze a vždycky se k těm knížkám ráda vrátím, což můžu říct už snad jen o Pánovi prstenů.

A taky budu vysílat mentální energii, aby aspoň jeden z dílů dali natočit Cuarónovi, protože stejně jako autor textu považuji vězně z Azkabanu za jeden z nejpovedenějších dílů filmové série. Snad bude nám fandům filmový bůh příznivě nakloněn.

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář