Doctor Who: Na co se těšit v 8. sérii?

Článek od: Tereza Kadečková - 10.05.2014

Doctora Who (česky: Pán času) snad není nutno nějak moc představovat. Seriál o cestovateli časem loni oslavil 50 let a letos na podzim se dočká už osmé série od svého vzkříšení v roce 2005. A tady je pár věcí, na které se můžete těšit.

 

Peter Capaldi jako třináctý Doctor Who v novém kostýmu

Předně je to nový Doctor. Už na konci vánočního speciálu 2013 byl Matt Smith nahrazen dvanáctým Doctorem, kterého hraje Peter Capaldi. Nový Doctor má být podle všech informací o něco větší šílenec a o něco víc nebezpečný, než byli poslední tři Doctoři. Peter Capaldi je člověk, který Doctora Who miloval už od dětství, takže se všeobecně věří, že bude Doctorovu jménu dělat čest.

 

  

Fotografie z natáčení osmé série

 

Hlavní scénárista série Stephen Moffat se také dal slyšet, že možná využije Capaldiho cameo ze čtvrté série. Mohli jsme ho vidět v díle The Fires of Pompeii a také ve spinoffovém seriálu Torchwood. Tvoří se nám tu zápletka?

Dále se můžeme těšit na nového společníka. Bude jím Samuel Anderson jako Danny Pink, učitel na škole, ve které pracuje Doctorova nynější společnice Clara. Dynamické duo se o Dannyho rozšíří už ve čtvrtém díle série.

Je potvrzené, že se v rámci svých cest Doctor vydá opět do viktoriánského Londýna a také do Sherwoodského lesa za Robinem Hoodem. Setkáme se se spoustou nových nepřátel, ale objeví se i staré známé tváře jako už tak oblíbení Dalekové či viktoriánští mechaničtí droidi. Mezi nadšenci se šušká o návratu Mastera, ale scénáristi tuto možnost nepotvrdili (avšak stejně tak ji nevyvrátili).

 

Podle dostupných informací můžeme očekávat třináct epizod, ale datum premiéry ještě nebylo zveřejněno. V nového Doctora se vkládá spousta nadějí, ale jestli se potvrdí, ukáže až letošní podzim.

Pravděpodobné názvy dílů osmé série:

03. Robots Of Sherwood

04 – Listen

05 – Time Heist

06 – Kill the Moon

08 – Mummy On The Orient Express

09 – Flatline

Video z natáčení osmé řady Doctora Who

Článek napsala Tereza Kadečková

Přidat komentář