PR+LITERATURA: L. K. Hamilton, Svádění luny (Merry Gentry 3)

Článek od: Redakce - 11.05.2014

Nakladatelství Epocha vydává 32. svazek edice Fantastická Epocha:

„Očekávala jsem mnoho věcí. Ale ne lásku“

Třetí díl temné fantasy série od bestsellerové Laurell K. Hamiltonové plný strhující akce, napětí i erotiky!

Laurell K. Hamiltonovouproslavila jak u nás, tak po celém světě její bestsellerová série Anita Blakeová – lovkyně upírů, která v dnešní době čítá již úctyhodných dvacet dva dílů. Během psaní Anity však Hamiltonová dostala nápad na jinou sérii – a zrodila se nová dark fantasy série Merry Gentryová.

O sérii:

Stejnojmenná hlavní hrdinka je žena, s níž není radno si zahrávat. Pracuje pro soukromou detektivní kancelář v Los Angeles, která se specializuje na případy s nadpřirozenými motivy. A že ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, o takové případy vůbec není nouze.

Jenže Merry není jen člověk s malou příměsí kouzelné krve, která jí propůjčuje zvláštní schopnosti. Ve skutečnosti je princeznou Temného království, členkou královské rodiny, a od trůnu ji dělí jen několik krůčků. Právě intriky a úklady těch, kteří by ji rádi odstranili z nástupnictví, ji přiměly utéct do lidského světa a za každou cenu svou pravou identitu skrývat.

Poklidná léta, kdy ji ohrožovali jen zločinci a nástrahy velkoměsta, však skončila. Její tajemství bylo prozrazeno a nezbývá než se vrátit ke dvoru a čelit mocenským pletichám, v nichž sex a láska jsou jen nástroji k dosažení vyšších cílů. Zachovat si důstojnost a zůstat věrná svým citům a zásadám není snadné, když Merry na každém kroku jde o holý život…

 

Anotace:

Náhle jsem si uvědomila, že mi po tvářích stékají slzy. Plakala jsem, protože se goblin nabídl, že bude bránit mou čest? Strážci mě chtěli, jelikož nebýt se mnou znamenalo žít v celibátu. Věnovali se mi, protože by se mohli stát králem. Žádný z nich mě nechtěl jenom kvůli mně. Možná to bylo nefér, ale jak poznám, proč přišli do mé postele?

Meredith Gentryová je soukromé očko a zároveň následnice trůnu v Říši kouzel. Ale teď jí ti, kteří jsou jí nejblíže, našeptávají, že se v ní skrývá mnohem víc. Strážci ji chrání, a přesto se jí bojí. A kdo by se jim divil? Merry probudila sílu, která v nich dřímala tisíce let. Problém je, že netuší proč.

Její tetu, královnu Vzduchu a Temnoty, už nerozptylují obvyklé sadistické hrátky. Královnina pozornost je upřena na Meredith. Otěhotnět a porazit svého bratrance, prince Cela, v boji o královskou korunu trvá déle, než Merry čekala. Ačkoli tráví každou noc s královninými Havrany, svými nesmrtelnými strážci, nevedou tyto dekadentní hrátky k očekávanému výsledku. Kouzelná moc však proudí jejím tělem naprosto nekontrolovatelně. A když Merry spojí své zpola smrtelné tělo s jejich čistokrevnými, cítí, jak narůstá a sílí.

Info o knize:

Autorka: Laurell K. Hamiltonová

Originální název: Svádění luny (Seduced by Moonlight)

Překlad: Dominika Moulíková

Obálka: Jakub Jíra

Formát: hardback, 135x200 mm

Počet stran:352

Cena: 299 Kč

Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz)

Edice: Fantastická Epocha (32. svazek edice Fantastická Epocha)

ISBN:978-80-7425-270-5

 

O autorce:

Laurell K. Hamiltonová (* 1963)

Americká autorka, narozena v roce 1963, v současné době žije spolu s rodinou ve městečku Sims ve státě Indiana. Počátky její literární kariéry měly podobu hrstky povídek, fantasy románu Nightseer a také dvou knih z prostředí televizního seriálu Star Trek: Next Generation a RPG hry Ravenloft. Skutečný úspěch jí ale přinesla až rozsáhlá série Anita Blakeová, lovkyně upírů, které se po celém světě vydalo více než šest milionů výtisků v šestnácti jazycích, dočkala se komiksového zpracování a stala se jedním ze základních kamenů dnes tolik populárního subžánru paranormálních romancí. Tuto vlajkovou loď autorčiny tvorby doplňuje podobně laděný cyklus Merry Gentryová, v němž stejnojmenná hlavní hrdinka opustí nadpřirozenou říši a ukryje se v moderním Los Angeles, kde si zařídí zcela novou identitu jako soukromá vyšetřovatelka. Více o Laurell K. Hamiltonové se dozvíte na jejím domovském webu www.laurellkhamilton.org.

 

Již vyšlo:

 polibekpohlazení

Na podzim 2014 vydáme čtvrtý díl série, jehož originální název zní A Stroke of Midnight.

 

Přidat komentář