RECAP: Penny Dreadful 1x2 Seance

Článek od: Martin Stručovský - 22.05.2014

Předpokládám, že tento text čtou diváci, kteří mají první díl seriálu Penny Dreadful za sebou. Pokud ho čtete jen kvůli tomu, že máte rádi moje texty, tak vám tímto děkuji. Ale teď vážně. Jestli jste Pilot neviděli, tak doporučuji článek zavřít. Na následujících řádcích si totiž dovolím pár lehčích spoilerů.

Takže, jak už jste nejspíš pochopili z minulého dílu, tvůrci Penny Dreadful se při tvorbě svého dítka inspirovali slavnými klasikami hororové literatury. Na konci se nám představil doktor Frankenstein, který za doprovodu bleskové show oživil svoje slavné monstrum. Možná jste si říkali, že se jedná o menší vtípek, ale jak zjistíte v Seanci, tvůrci to myslí skutečně vážně. A aby toho nebylo málo, do party přihodí další slavné postavy. Ano, naše portfolio hrdinů se rozšíří – vedle neslavné Brony Croft (Billie Piper) se představí Dorian Gray a ze tmy začne svoje ostré nože vystrkovat Jack Rozparovač, který zatím nemá konkrétní tvář a dá se předpokládat, že ji odhalí až ke konci seriálu.

V Seanci sice poznáme nové postavy, které s původní trojkou navážou kontakt, ale jinak se nedočkáme žádného většího posunu v ději. Viktor Frankenstain učí o světu svého umělého chráněnce, Vanessa Ives a sir Malcom si spolu zajdou na seanci, která bude pro další děj pravděpodobně důležitá.  Vedle toho se pak staneme svědky natáčení pravděpodobně nejstaršího pornofilmu.

Druhý díl je tak po skvělém Pilotu menším poklesem v kvalitě. Ano, nechybí povedené lekačky, Eva Green ukáže, jak moc je hot a konec vyrazí nejednomu divákovi dech. Ale od týmu Logan/Mendes čekám přeci jen trošku víc. Snad se dočkám u třetí epizody.

Napsal: Martin Stručovský

Příště nás čeká epizoda pojmenovaná Resurrection

 

Komentáře

Překvapilo mě, že se tam objevila další knižní postava. Jsem zvědavá, co z toho udělají dál. Buď to bude nějakej parádní mix všech možných literárních narážek a nebo se to zhroutí a bude to jedna velká katastrofa. Druhý díl tolik nenadchnul, přišel mi jako jedno velké tajemné "bu bu bu, to teprve uvidíte, co na vás chystáme, ale teď to moc smysl dávat nemusííííí." Tak uvidíme, co přinesou další díly.

Ale jestli se tam Jack vydrží promenádovat, budu mít jen radost :D

Zdar a Sílu přeje Kadet

A já se na další díl těším, protože na Joshe se vydržím koukat dlouho:-))) navíc odprdnout seriál po prvním dílu je škoda. I takovému neslanému nemastnému Bitten jsem dala 5 dílů, než mi to přišlo jako totální ztráta času. Za chvíli nám skončí Hra a pak zůstává akorát Salem, na který koukám, začne Pravá krev, kterou dojedu jen ze setrvačnosti a konečně po prázdninách moji milovaní hoši na motorkách:-) No a mezitím taky něco napíšu. :-))

 

Přidat komentář