UKÁZKA: Kevin Hearne, Napálený

Článek od: Redakce - 02.12.2014

Nesmrtelný druid, jenž se po stovky let skrýval před pomstychtivými bohy, aby se nakonec po prozrazení své tajné identity pustil do boje se samotným severským bohem Thórem, je literární postavou, která si doslova podmanila srdce čtenářů po celém světě. Ať už jste žena či muž. Ať už si na tento druh literatury potrpíte nebo ne, druidská magie je mocná a pokud vás nedostane ona, mluvicímu psu Oberonovi s neodolatelnou touhou po klobásách a pudlicích odolá jen málokdo. Po dlouhém čekání se už konečně dočkáme čtvrtého dílu a na jaře by se s příjezdem samotného autora měla objevit i sbírka kratších příběhů ve světě dosud nevydaná. Pro všechny druidské uctívače tu máme obsáhlou ukázku...

Anotace:

Čtvrtý svazek populárních Kronik železného druida.
Druid Atticus O’Sullivan by nepřežil déle než dvě tisíciletí, kdyby v sobě neměl pořádnou dávku keltské prohnanosti. Když se mu tedy na americký jihozápad přijdou pomstít bohové hromů a blesků, s menší pomocí navažského šibala Kojota je přesvědčí, že ho v arizonské poušti rozsekali na cimprcampr.
Jenže mazanému Kojotovi není proti srsti ušít občas nějakou tu levárnu a Atticus brzy zjistí, že mu hodil na krk boj s krvežíznivými pouštními kožoměnci, kteří na sebe mohou brát různé podoby. Když už si myslí, že všechny lsti prokoukl, zradí ho ten, od koho by to čekal nejméně. Atticus přísahá, že jestli tohle přežije, už nikdy se nenechá napálit. Krásná poslední slova.

Kevin Hearne: Napálený
brožovaná, překlad Roman Tilcer, obálka Gene Molicca, 328 stran, cena 295 Kč

 

Komentáře

Přidat komentář