SERIÁL: Constantine 01x06: Rage of Caliban

Článek od: David Hálek - 02.12.2014

Týden se s týdnem sešel. Do čeho se John uvrtal tentokrát?

Policie přijíždí do domu, ve kterém proběhla vcelku brutální krvavá vražda, a jediný, kdo řádění neznámého útočníka přežil, je malé děvče. S tím ale není všechno úplně v pořádku, neb se na Johnově mapě objeví krvavá kapka, jež naznačuje, že se stalo něco nadpřirozeného.

A nemýlí se. Dokonce se mu snaží pomoci (spíše nasměrovat) anděl Manny a John brzy zjistí, že útočník byla skutečně přeživší dívka. Další vyšetřovaní odhalí, že se jednalo o posednutí neklidným duchem, jež svou zlostí vede své oběti ke strašným činům a pak je opustí a najde si někoho jiného. Jediný způsob, jak se ducha zbavit, je vyslovit jeho jméno, aby si vzpomněl na svou předchozí existenci.

Epizoda si pěkně hraje s konceptem ztracených duší, jejímž originálním majitelům se dělo něco ošklivého. Moc se mi líbila myšlenka fixace duše na místo, na kterém se ony ošklivé věci staly, a stejně tak i to, že ne všechny duše patří zesnulým lidem, ale mohly opustit i stále živé jedince, protože jejich trauma bylo až moc bolestivé.

Spolu s tímto konceptem se pojí Johnova nepříjemná minulost a dozvíme se i něco o jeho vztahu s otcem. Tento mix nám dá dospělou a temnou epizodu plnou napětí a podíváme-li se na dosavadní Constantinův průběh, můžu s klidem říct, že se jednalo o asi nejděsivější epizodu, a nejen kvůli vší té krvi.

Dojem povedené epizody jen kazí absence Zed, jejíž role Johnova společníka byla dána Chasovi. To znamená, že zbylo na něm, aby se ptal otázky typu: „Co to je?“ a „K čemu to je?“, ale přišlo mi, že s Johnem strávil už dost času, aby to sám věděl, a tahle devoluce kazila jeho charakter.

Krom této menší výtky se ale nejnovější epizoda Constantina velmi povedla. Po slabém začátku série se už začínám těšit na nové epizody a pevně doufám, že si seriál udrží alespoň tuto laťku.

Komentáře

To si piš, že má! Pravděpodobně má i tu zapálenou a nedokouřenou cigaretu, protože ji musel IHNED po skončení záběru uhasit!! :-DDD

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Heh, to zní jako můj otec, ale ten zvysoka se*e na morální výchovu v Americe, on na to jenom nemá peníze :D. Chudák John, on by určitě rád hulil, jak je den dlouhej, a oni mu to prostě nedovolej... smutný to život :D.

Přidat komentář