Filmový leden

Článek od: Matyáš Pařátek - 09.01.2015

Na co vyrazit v lednu do kina?

 

Leden bývá na filmy fantastického žánru skromnější a ani rok 2015 nebude výjimkou. Kdo ještě stále neviděl třetího Hobita, může svůj prohřešek napravit. Anebo si vybrat něco z nové nabídky. Tento měsíc kina nabídnou následující menu:

Sedmý syn

 

Epicky vypadající fantasy, kterou provázely bolesti v podobě odkladů premiér. A první recenze taky nejsou zrovna dvakrát pozitivní. Na druhé straně fantasy podobného střihu teď dlouhou dobu v kinech neuvidíme, Jeff Bridges je záruka kvality, na Julliane Moore se pořád dobře kouká a v jedné z vedlejších rolí se mihne i Kit Harington (Jon Sníh). Takže, když budeme mít štěstí, mohlo by nás v nejlepším čekat příjemné fantasy béčko.

V kinech: 8.1.

Velká šestka

První animák od Marvelu. Čeká nás pokoukaná zasazená do budoucnosti a parta superhrdinů. Pokud holdujete animákům, je lednový film jasný.

V kinech: 22.1.

Z jiného soudku

A ještě dvě mimožánrové doporučenky

Slídil

Když se chcete stát novinářem, ale moc se vám nedaří, máte dvě možnosti. Stanete se pisálkem bulváru anebo začnete na vlastní pěst pátrat po stopách zločinu a psát o nich texty. A právě druhou možnost zvolí i hrdina filmu Slídil – Lou Bloom. A není to zrovna dobrý nápad. V hlavní roli Jake Gyllenhall (Zdrojový kód).

V kinech: 29.1.

Kód enigmy

Představovat čtenářům Sardenu Benedicta Cumberbatche by bylo naprosto zbytečné. Ženy šílí po jeho Sherlockovském kukuči a co by Šmak je zase svým hlasem rozpálil do ruda. A když má čas, tak se pere s jedním tvrdohlavým Vulkáncem. Letos v lednu to rozbalí jako matematik a kryptoanalytik Alan Turing v dramatu Kód enigmy. Čeká nás teda jedno parádní retro o prolomení šifrovacího stroje Enigma. První recenze jsou nadšené, takže pokud si chcete dát od fantastiky šlofíka, nebudete mít v lednu lepší volbu.

V kinech: 29.1. 

Přidat komentář