RECENZE: Lucie Bechynková, Ženy zločinu

Článek od: Petra Elen Mand... - 15.11.2023

Zločinožrouti pozor! Vychází nová kniha jedné z autorek podcastu Opravdové zločiny – Lucie Bechynkové. Ženy zločinu dávají hlas ženám pohybujícím se v prostředí trestných činů. Svůj prostor dostávají jak ty, které se vydaly po temné cestě: vražedkyně, tak i ty, které stojí na opačném konci spektra: ředitelka věznice, vyšetřovatelka a další.

RECENZE: Daniel Gris, Lars mele maso

Článek od: Monika Slíva - 04.05.2023

S Larsem jdu do recenze popáté a nejspíš naposledy, přičemž vám neprozrazuju žádné tajemství, protože se tím nechal slyšet i sám autor na internetech. Jenže… vlk taky sliboval, takže budu věřit, že se s tímhle neohroženým hrdinou, co skáče do průšvihů s rozběhem, ještě v budoucnu znovu potkám, nebo že se od Daniela Grise dočkám nějakých jiných zajímavých knih.

UKÁZKA: Ondřej Nečas, Stříbrný měsíc

Článek od: Redakce - 22.02.2023

· Historická detektivka, kterou ocení čtenáři Vlastimila Vondrušky či Ellis Petersové.

· Autory skvělých obálek série jsou výtvarník Lubomír Kupčík a grafik Lukáš Tuma.

· Závěrečný případ zmocněnce moravského zemského soudu Mojmíra Mráze ze Žezlic.

RECENZE: Milan Skála, Vymazlené vraždy 2

Článek od: ena - 11.11.2022

Detektívny román o pátraní po vrahovi medzi fantastiku nepatrí. Ale vyšetrovanie dokonalých vrážd určite áno. Veď je reálne, aby nejaká dokonalá vražda vôbec existovala? Kto by ju dokázal vymyslieť a vykonať? Akými fantastickými spôsobmi a metódami detektívi odhalia vraha? Ak chcete spoznať odpovede na to množstvo otázok, sú tu Vymazlené vraždy 2...

RECENZE: Martin Štefko, Farma zrůd

Článek od: Madla Pospíšilo... - 13.10.2022

Martin Štefko je znám především jako majitel a nakladatel úspěšného nakladatelství Golden dog, které klestí cestu tuzemským a ne příliš známým zahraničním autorům, za což mu patří neskutečný dík. Autoři a autorky sdružené kolem smečky Zlatého psa jsou vskutku skvělí a svými originálními příběhy oblažují všechny čtenáře, kteří se čas od času rádi příjemně bojí.

REPORTÁŽ: Fantazák na hudebním festivalu

Článek od: Tereza Zelinová - 26.07.2022

Léto je v plném proudu a tam, kde jiní vidí okurkovou sezónu, já větřím nekonečné možnosti zábavy a kulturního obohacování. Mám za sebou 4 extrémně dlouhé a nabité dny na Colours of Ostrava. Po třech letech se konečně Dolní oblast Vítkovice rozezněla pestrou škálou hudebních stylů, přednášek, divadelních představení a v mém případě také nemožnosti si vybrat, co vlastně budu jíst. Asi si říkáte, jak tohle souvisí s fantastikou? Velice jednoduše. Nemusím připomínat, že fantastika jako taková je inspiračním zdrojem pro všechny oblasti našeho života a objevuje se i tam, kde byste ji čekali nejméně. A to i třeba na hudebním festivalu jako jsou Colours. Následující řádky budou věnovány nejen hudbě, která rozezněla moji archetypální strunu, ale i minirecenzi celých čtyř dní. Tak pojďme na to!

RECENZE: Lukáš Vavrečka & Klára Smolíková, Nečtu! Poslouchám - Průvodce báječným světem audioknih

Článek od: Jan Procházka - 09.07.2022

Na poli populárně naučných knih roste v naší malé české kotlině skoro všechno. V záhoncích regálů knihkupectví najdete vše od encyklopedie savců po sexuálního průvodce životem dospívající ženy, ale doposud zde chyběla kniha, která by čtenáři představila jeden z fenoménů, který je tu s námi už poměrně dlouho, přesto boom u nás zažívá až v posledních letech. A to především díky předsudkům plynoucím z jeho neznalosti. Jsou to audioknihy.

RECENZE: Milan Skála, Vymazlené vraždy

Článek od: ena - 29.11.2021

 Dlho sme tu nemali detektívku. Tá síce do žánru fantastiky príliš nepatrí, no tri dokonalé vraždy, to je iná vec. Existuje však skutočne dokonalá vražda? Dá sa v dnešnej technicky vyspelej dobe oklamať tím technikov, vedcov a vyšetrovateľov s nadhľadom a logickým myslením? Možno áno, možnože nie...

RECENZE: Daniel Gris, Lars pod palbou

Článek od: Monika Slíva - 11.08.2021

Říká se, že do stejné řeky dvakrát nevstoupíš, a co teprve třikrát. Nebo čtyřikrát! Spisovatelé detektivních sérií o tom ví své. Udržet úroveň jednotlivých knih, samostatnost příběhů i propracovanou detektivní zápletku a zároveň nemít sterilního detektiva, který jen neřeší případy jako robot a dá i trochu nahlédnout do svého života, to není nějaká, lecjaká věc.

ČTEME SI

Článek od: Marek - 16.04.2021

Pamatujete na poslední "Čteme si"? Tak díky zmíněnému digi-půstu mi rychlost zkonzumovaných textů stoupá exponenciálou. Díky tomu je docela dobře možné, že když píšu tyto řádky, vážený čtenáři, složení knih níže má daleko k výslednému výběru. Možná se mě ještě nezbavíte ani příště. Ať žije monopol!

UKÁZKA: D. M. Pulley, Dům plný temnoty

Článek od: Redakce - 24.03.2021

Šokující psychologický thriller o rodině opředené pavučinou lží od autorky bestselleru Mrtvý klíč.

Za Mrtvý klíč získala D. M. Pulley prestižní ocenění „Amazon Breakthrough Novel Award“.

Nakladatelství Mystery Press vydalo v minulém roce autorčin další román Zbytečná oběť.

UKÁZKA: Daniel Gris, Lars pod palbou

Článek od: Redakce - 09.03.2021

Začalo to v roce 2018 románem Říkají mi Lars. Od té doby vyřešil potetovaný holohlavý drsňák další dva případy v knihách Lars láme kosti a Lars útočí. Teď se vrací již počtvrté, přičemž se ocitne nejen pod palbou, ale také na té horší a špinavější straně mříží.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Z jiného soudku