ČASOPIS: Pevnost 7/2015

Článek od: Matyáš Pařátek - 11.07.2015

Červenec je v plném proudu, a jestli stále nemáte doma sedmou letošní Pevnost, tak to koukejte napravit. Opět je plná všeho, co mají fantastičtí mazlíčci rádi.

Hlavní téma je viditelné už z dálky a Batman alias Arkham knight vás zve do další počítačové či konzolové bitvy. Ten nový netopýří obleček ho musel stát majlant. Dozvíte se o Batmanovi všechno, na co jste se kdy báli zeptat, včetně deseti netopýřích nej a defilé všech možných sidekicků.

V Seriálech určitě stojí za zmínku chystaná televizní adaptace komiksového Lucifera, který budí v Americe kontroverze a ještě ani nestihl vplout na obrazovku.

Filmová sekce přináší vedle pravidelných rubrik ve filmové hlídce a nezbytných recenzí na nejnovější hity také rozsáhlejší článek o novém Terminátorovi. T-800 zkrátka nehodlá zreznout nikde na šrotišti a vydává se znovu do boje za záchranu lidstva. Laťka očekávání Pevnosti je tentokrát až na devadesáti procentech. Doufejme, že Terminátor Genisys neshoří jak Arnyho maska v umělých plamenech. Uvidíme v příštím čísle.

Literatura nabízí obvyklou hromádku recenzí a od každého podžánru něco. Nepřehlédněte retro recenzi na Stopařova průvodce galaxií. 42x100% hovoří za vše. Nehledě na to, že nové vydání od Arga dává knize zcela nový rozměr. Jak o tom ostatně svědčí i samostatný článek, na jehož textu se podílel sám autor ilustrací nového vydání.
V knihách vás čeká souboj 12 nesmrtelných a Legend české fantasy - dvou povídkových špalků, které by si pravověrný fanoušek českých žánrových povídek určitě neměl nechat ujít. A dozvíte se také podrobnosti o několika fantasy ságách.

V Profících vám Petr Schink poradí kde vzít a nekrást, protože i to se musí umět. Nehledě na to, že si myslím to samé, co on: všichni autoři jsou jen plagiátoři, protože všechno už někdo dávno před nimi napsal do bible.

Komiks zavzpomíná na Crewcon a nabídne tradiční recenze a v manze se od Stanislava Spanilého dozvíte, kdo je to Kamen Rider.

Herní sekce se jako vždy brodí novinkami a neodpustí si ani tentokrát… Zaklínače, aspoň v pořádně velké recenzi, když už nic jiného. Jo, a kdybyste náhodou nedisponovali žádným elektronickým herním přeměňovačem, můžete si přesto v Geraltově světě zařádit s novou deskovkou. Stoprocentní hodnocení je více než výmluvné.

Míla Linc byl obrán o rubriku profíků, což mu ale nezabránilo dál se potloukat po hradbách Pevnosti a jeho článek o králích dvou tváří je více než zajímavý.

Nechybí průvodce po tajemných místech České republiky v podání Otomara Dvořáka, ani žádná další pravidelná rubrika, na kterou jste při listování zvyklí.

Povídky nabízí červencová Pevnost dvě a obě české. Lucie Lukačovičová vás vezme na výlet do Města zrůd. A bude se vám tam líbit, místní superhrdinky jsou totiž víc než zajímavé a jejich život není ani trochu jednoduchý.
Po přečtení hororového kraťasu od Jiřího Pecinovského si možná rozmyslíte vzít práci na benzínce, ale kdo ví, třeba jste vůči Stojanu číslo 4 zcela imunní.

Knižní příloha nabízí Armagedon ve slevě od Seanan McGuire a pouták tvrdí, že je to šílená fantasy plná akce a černého humoru. Jestli má pravdu, se dá zjistit jediným způsobem. A vy víte jak. Na webovkách Pevnosti si můžete přečíst kratičkou ukázku.

Tak do trafiky. Šup.

 

Pevnost 07/2015

Nakladatel: Ing. Kristina Nowakovska
Rok vydání: 2015
Počet stran: 84
Rozměr: 210x295
Provedení: paperback
Cena: 69 Kč (klasická Pevnost) / 139 Kč (Pevnost s knižní přílohou - Seanan McGuire: Armagedon ve slevě)

 

 

 

Přidat komentář