Reportáž: Eroticon 2015

Článek od: Redakce - 06.10.2015

Autor: Marek Tvrdý

ErotiCon je mrtev, ať žije ErotiCon! Po několika letech mírného úpadku a loňské absence se letos vrátil v plné síle. Trochu jiný, poněkud komorní, přesto erotický a plný smyslnosti. Již samotný vstup do Dark Velvet Cafe byl plný dojmů. Návštěvníky přivítala okouzlující pokladní slečna Kateřina jen v zeleném negližé a černém poloprůsvitném župánku. Samotná kavárna byla vyzdobena krásnými tematickými malbami a kresbami několika autorů a dodávala tak celé akci velmi osobitý dojem.

Program započal autorským čtením Jana Vavřičky, následovaný prezentací zajímavého světa Podmoří mladé nadějné autorky Terezy „Temnářky“ Matouškové. Přestávku vyplnila hezká show břišní tanečnice Dariny Darinnelis na zahrádce. Po přednášce, popisující vtipným způsobem studium pohybu poprsí pro jeho následnou simulaci, nám Ivana Kuglerová vysvětlila, proč kačeři souloží s krabicí, aneb naprogramuj si svého pedofila. Již samotný název přednášky naznačoval vskutku zajímavé téma, ale přednášející předčila veškerá očekávání.

 

Po krátké přestávce na občerstvení nám Diuk přečetl svou povídku „Dáma v nesnázích“ a po něm nám Hanina Veselá popsala typologii padouchů, kterou doplnila ukázkami nejen ze svého díla. Autorské čtení bylo doplněno i prodejem knih, které autorka podepisovala.

 

Večerní program byl rozdělen na dvě témata, aby uspokojil opravdu každého. Františka Vrbenská vzala Čínskou sexuální magii vskutku dopodrobna. Paralelně s ní proběhla debata s představitelem České pirátské strany na téma „Autorská práva a cenzura na internetu: neberte nám naše porno“. Přesně v osm večer na zahrádce proběhla Fireshow skupiny Šaršoun, která ve velmi pěkném choreografickém provedení osvětlila nejen žižkovské hradby. A po krátké přípravě nám ještě zahrála skupina Succuba.

Nejsilnějším zážitkem večera ovšem byla přednáška české riggerky Edny, jenž v první hodině nejprve vysvětlila pojem bondage a za pomocí historických materiálů popsala vznik a vývoj shibari. Na žádost publika poté předvedla na své přítelkyni některé základní techniky vázání, které diváci doslova hltali pohledem. Mýticky okouzlující modelka nádherně reagovala na verbální i dotykové instrukce své riggerky a sexuální napětí doslova sálalo z improvizovaného pódia (deky na zemi).

 

Po vyhodnocení cosplay soutěže pokračovala volná zábava, kterou někteří návštěvníci vzali po svém. Ale co se stalo na Conu, zůstane na Conu, a proto již nebudu zacházet do detailů a ponechám to na představách čtenářů.

 

Fotografie: Hanina Veselá

Celé fotogalerie zde:

https://www.facebook.com/darkvelvetcafebar?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/hanina.vesela.1/media_set?set=a.10204789510130042.1073741911.1606693037&type=3

Stránky ErotiConu: http://www.eroticon.us

 

 

 

Přidat komentář