LITERATURA + UKÁZKA: Bitva o Nether

Článek od: Redakce - 06.01.2016

Nakladatelství Epocha vydává 48. svazek edice Fantastická Epocha:

Gameknightova dobrodružná cesta Minecraftem pokračuje

Nenechte si ujít pokračování příběhu, který je inspirován jednou z nejoblíbenějších her současnosti. Podaří se Gameknightovi porazit obřího ďasa Malakodu?

Počítačová hra Minecraft má miliony hráčů po celém světě, kteří však neusedají jen za monitory, ale rovněž nad stránky knih, jež jsou tímto fenoménem více či méně inspirované. K nejzdařilejším počinům na tomto poli patří trilogie Marka Chevertona Gameknight999, která v zahraniční nasbírala nadšené ohlasy čtenářů i kritiků.

V říjnu se do prodeje dostal český překlad prvního dílu, kniha Overworld útočí, na kterou navazuje pokračování Bitva o Nether, jež právě vychází. Kromě napínavého, čtivého příběhu, který se bude líbit zejména mladším čtenářům (a rozhodně to nemusí být pouze hráči Minecraftu), autor nenásilnou formou vyzdvihuje i mravní hodnoty a sílu přátelství.

O hře:

Minecraft je počítačová hra, v níž si hráč může dělat doslova to, co se mu zachce. Na začátku je uvržen do krychlovitého 3D světa, kde může sbírat materiál, stavět nejrůznější objekty, putovat či bojovat s příšerami, které ze svých skrýší vylézají za noci a ve stínech. Kromě monster se světem potuluje spousta dalších hráčů. Minecraft je vzrušující hra nabízející nekonečné možnosti, povzbuzující kreativní myšlení a fantazii. Je to jízda dobrodružnou a napínavou zemí, plná povznášejících vítězství a hořkých porážek. A není zdaleka určená jen dětem, jak by se mohlo zdát. Díky absolutní svobodě chování ve hře si ji může vychutnat naprosto kdokoliv.

„Kniha má všechno, co si takový hráč může přát. Společně s Gameknightem999 bude úplně od začátku vytvářet nástroje, různé úkryty před příšerami a taky se snažit o to, aby se stal lepším, než jakým byl. Jsou tu zmíněny nejrůznější vychytávky a vylepšení, která jsou ve hře možná. Zarytému fanouškovi to bude všechno jasné, já měl někdy trochu problém. Zajímavý je i samotný děj knihy. Autorovi se podařilo do obyčejného příběhu z počítačové hry dostat i problematiku šikany. Někdo by si pak třeba mohl uvědomit, že se nechová úplně správně. A společně s Gameknightem999 se může pokusit o nápravu.“ – z recenze na Overworld útočí (ctemeoba.cz)

Novinky, obálky, ukázky, zajímavosti... najdete na: http://www.facebook.com/fantastickaepocha

Ukázku v atraktivním „listovacím“ formátu naleznete na:

http://issuu.com/epocha/docs/bitvaonether_ukazka

E-knihu si můžete zakoupit například na:

http://www.palmknihy.cz/bitva-o-nether.html?a_box=5zteq9b3

 

Anotace:

Gameknight, nedobrovolný návštěvník kostičkového světa Minecraftu, má proti sobě další nelehkou výzvu! Dokáže se postavit celému Netheru a jeho králi, obřímu ďasovi jménem Malakoda? Takový úkol by sám o sobě vydal na epickou ságu, ale Gameknight má navíc v zádech i svého úhlavního nepřítele, endermana Ereba. Tomu se podařilo uniknout ze spárů smrti a nyní spřádá plány na definitivní zničení Gameknighta a jeho kamarádů. Odvaha, hrstka přátel a naděje - to jsou Gameknightovy jediné zbraně v boji o záchranu světa… všech světů.

Knihy Marka Chevertona obohacují kultovní hru o lidský rozměr a nabízejí nejen napínavý příběh, ale především osobní zkušenost nadšeného hráče, který kostičkový svět prožil na vlastní kůži!

Info o knize:

Autor: Mark Cheverton / Překlad: Ondřej Kronich / Obálka: JiaSen a Lukáš Tuma (grafická úprava) / Formát: paperback, 140x205 mm / Počet stran: 296 / Cena: 259 Kč / Nakladatel: Nakladatelství Epocha (www.epocha.cz) / Edice: Fantastická Epocha (48. svazek edice Fantastická Epocha) / ISBN: 978-80-7425-279-2 

O autorovi:

Mark Cheverton

Mark Cheverton vyrostl v jižní Kalifornii. Po studiích učil mnoho let matematiku a fyziku na střední škole, vedl výzkum zkoumající atmosféry planet, působil ve společnosti zabývající se strojovým viděním. Jeho debutem se stal sci-fi román pro mládež The Algae Voices of Azule. K hraní Minecraftu se dostal přes svého syna, který v této hře vystupoval s avatarem Gameknight999. Nápad napsat knihu dostal v okamžiku, kdy pronikla ven IP adresa synova serveru a neznámí hackeři mu zničili vše, co ve hře dlouhé měsíce budoval. Po ohromném úspěchu napsal další dva díly ságy, Bitvu o Nether a Dračí hrozbu (připravujeme), a několik dalších příběhů ze světa Minecraftu.

Vyšlo:

Výsledek obrázku pro overworld útočíMark Cheverton: Overworld útočí (Gameknight999 sága – kniha první)

Malý kluk, který si nechá říkat Gameknight, miluje počítačovou hru Minecraft víc než cokoliv na světě. A neméně rád vítězí; ať to stojí, co to stojí. Obehrává ostatní hráče, přechytračuje nestvůry, ničí vesnice jen tak pro zábavu. A když věci nejdou, jak si přeje, pomůže si klidně nějakým tím drobným podvůdkem. Vždyť účel světí prostředky, nebo ne? Všechno se ovšem změní, když se Gameknight nešťastnou náhodou pomocí otcova digitalizéru ocitne přímo ve hře. Najednou zjišťuje, že se její pravidla docela změnila. V této hře jde skutečně o život. Gameknight musí zapátrat hluboko ve svém nitru, sebrat všechnu odvahu a postavit se stvůrám, které hrozí zničit nejen svět Minecraftu, ale i ten náš vlastní. A má na to jen jeden pokus. Hra začíná!

Vyjde:

Mark Cheverton: Dračí hrozba (Gameknight999 sága – kniha třetí)

Dokončení dobrodružné trilogie vydáme v první části roku 2016.

Přidat komentář