Letem (fantastickým) světem 12

Článek od: Matyáš Pařátek - 10.01.2016

Víme, kdy bude nová Hra o trůny. A taky pro vás máme trailery. Kupu trailerů. 

Trailer týdne: Daredevil II

Zatímco koncem roku 2015 nás hollywoodská studia zaplavovala trailery na nejočekávanější filmy roku 2016, první dny tohoto roku slouží k lákání na nejočekávanější seriály. Jedním z nich je určitě druhá řada Daredevila. Netflix tenhle týdne nabídl první trailer. Ten sice nenabízí ani jeden záběr z druhé série, ale jeho atmosféra a způsob provedení jsou zcela strhující. 

 

Netlix v česku

Pokud vaše znalosti internetu nekončí novinkami a znalosti seriálů se neomezují jen na české seriály, určitě už jste někdy o Netflixu už slyšeli. Společnost, která začínala jako internetová videopůjčovna filmů a seriálů, to jí ale nestačilo a tak začala vytvářet svoje vlastní věci, mezi něž patří Daredevil nebo Dům z karet. A hodně rychle se tak vypracovala v hodně silnou konkurenci HBO. A teď je Netlix konečně u nás. První reakce jsou poměrně vlažné, protože nabídka je oproti zahraniční verzi neúplná a navíc chybí česká podpora ve formě titulků a dabingu. To ale nic nemění na faktu, že pro českého žánrového fanouška se jedná o jeden ze splněných snů. 

Trailer uprostřed: V zajetí démonů II

James Wan je režisér, který umí dělat za málo peněz hodně kvalitní muziky. Stačí zmínit Saw, Insidious, V zajetí démonů. Za dva roky ho čeká komiksový Aquaman. Ještě před tím nám ale naservíruje druhý díl V zajetí démonů. A podle tohohle traileru se budeme v kině hodně bát.

 

Opožděné Vichry zimy

Vichry zimy, tedy další díl Písně ledu a ohně, je jedna z nejočekávanějších knih tohohle století. A teď G. R. R. Martin oznámil, že promeškal všechny termíny, které dostal. Pro fanoušky knih, kteří zároveň koukají na seriál, to znamená, že nejnovější řada pro ně bude jeden velký spoiler. Mimochodem, nová řada Hry o trůny dorazí 24.4. Tenhle rok, jak jinak. 

Obálka týdne

Nakladatelé se pomalu probouzejí ze zimního spánku. A Lars, šťavnatá lebka by měla být v přední linii letošních knižních novinek. Zatím se můžete pokochat touhle úžasnou obálkou Lubomíra Kupčíka. 

Trailer: Byl jednou jeden dům

Tom Hiddleston si vybudoval slušnou fanynkovskou základnu jako manipulátor Loki. Ale zdá se, že víc táhne role Lokiho, než jeho hvězdná aura. Minimálně Purpurovému vrchu v návštěvnosti kin nepomohl. Anebo se pletu a všechno je jinak. To uvidíme už brzy u filmu High Rise. Jeden mrakodrap. Bohémský život, krásné ženy. Sex. A asi dost nepěkné věci. Trailer ale moc neláká. 

 

Kdo bude škodit v Ready Player One

Kniha Ready Player One je kniha jako dělaná pro geeky a milovníky popkultury. Alespoň pro ty světové. U nás totiž knížka propadla a skončila v Levných knihách. Ale možná dostane kniha druhou šanci, protože Steven Spielberg na příští rok připravuje filmovou adaptaci. Záporáka si ve filmu zahraje Ben Mendelsohn (Temný rytíř povstal).

Trailer na konec: Vikingové připlouvají už počtvrté

Jeden z nejlepších seriálů současnosti se vrátí už v únoru s prvními deseti díly. A trailer ukazuje, že divák dostane všechno, co od seriálu očekává. 

Přidat komentář