Letní filmové orgie

Článek od: Matyáš Pařátek - 05.07.2016

Existuje mnoho způsobů, jak strávit léto. Jedním z nich je určitě sednout si do kina s vychlazenou colou a křupajícím popcornem k dobrému bijáku. Přinášíme přehled filmů, na které můžete během těchto dvou měsíců vyrazit. Čekají nás animáky. Návrat do džungle. Komiksovka s losery a nejrajcovnější herečkou současného Hollywoodu. A taky se vrátí kapitán Kirk se svojí posádkou. 

Očista: Volební rok

Režie: James DeMonaco
Scénář: James DeMonaco
Hrají: Elizabetch Michell, Frank Grillo 
Premiérara v ČR: 7.7.
Premiéra v SR: 7.7. 

Kdo se bude chtít v červenci shladit, může vyrazit na Očistu: Volební rok. Jedná se o třetí díl série. Takže pokud jste fanoušci, víte přesně, co čekat. A co nejspíš znovu dostanete ve stejném balení. 

Legenda o Tarzanovi

Režie: David Yates
Hrají: Alexander Skarsgard, Margot Robbie, Samuel L. Jackson 
V kinech ČR: 7.7.
V kinech SR: 7.7. 

Legendární hrdina se vrací v novém filmu. Ten nebude o zrodu legendy, ale o Tarzanově návratu do džungle. Točí David „Harry Potter 5-7/2“ Yates, hraje nejracovnější herečka současného Hollywoodu. Nahou hruď bude ukazovat bývalý upír z Pravé krve. Snad se namazal množstvím opalovacího krému. Záporáka si pak nečekaně zahraje Christoph Waltz, který asi už jiné role nikdy hrát nebude. Digi trailery lákají na skvělý výplach šedé kůry mozkové, což je přesně to, co od dobrodružné jízdy očekáváme. Snad po filmu nebudeme potřebovat nápoj zapomnění. 

Doba ledová: Mamutí drcnutí

Známí pravěcí hrdinové jsou zpátky v novém filmu. Pokud budete potřebovat film pro celou rodinu, pak víte, že cesta do pravěku je tím správným rozhodnutím.

Režie: Mike Thurmeier
Scénář: Michael J. Wilson, Michael Berg
Hrají: Dennis Leary, Queen Latifah
Premiéra v ČR: 14.7.
Premiéra v SR: 14.7.

 

Krotitelé duchů

Nejděsivější film léta dorazí 28.7. Po létech slibů a odkladů se vrací Krotitelé duchů v novém provedení a já se bojím, aby to celé nedopadlo třeba jako nový Conan. Anebo Terminator. Snad nám Hollywood nezničí další hrdiny našeho dětství. 

Režie: Paul Feig 
Scénář: Katie Dipold, Paul Feig
Hrají: Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Chris Hemsworth 
Premiéra v ČR: 28.7. 
Premiéra v SK: 28.7.

 

Star Trek: Do neznáma

Režie: Justin Lin
Scénář: Simon Pegg, Roberto Orci, 
Hrají: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban 
Premiéra v ČR: 18.8.
Premiéra v SR: 18.8. 

První díl rebootovaného Star Treku byl super. Druhý už tolik ne. Jaký bude třetí? Rozhodně jiný, protože po Abramsovi se režie ujal rychlý a zběsilý Justin Lin. Dokáže snad on získat konečně na svou stranu zbytek fanoušků kultovní značky? Zjistíme už na konci července. Vrací se celá stará parta herců, k nimž se jako záporák Krall přidal Idris Elba. Na scénáři se pak podílel i Simon Pegg. Ovšem tenhle návrat do vesmíru nebude úplně veselý kvůli úmrtí herce Antona Yelchina (Chekov). 

 

Sebevražedný oddíl

 

Komiksové adaptace bude v létě obhajovat jediný film. A tím filmem je Sebevražedný oddíl, což je komiksová varianta Tuctů špinavců. Jen tihle špinavci budou o dost horší. Jak to dopadne, když se objeví úkol, na který hrdinové nestačí a tak je musí zastoupit padouši? To se pokusí ukázat Sebevražedný oddíl, který si vzal do prádla David Ayer – v Hollywoodu platí za experta na policejní thrillery. A to by mohlo z filmu udělat něco jiného, než na co jsme zvyklí například od Zacka Snydera. Poznámka pod čárou číslo jedna: Druhý letní film s Margot Robbie, o kterém tu mluvíme. Poznámka pod čárou číslo dvě: Představí se tu úplně nový Joker, tentokrát v podání Jareda Leta. Ano, Sebevražedný oddíl to vážně nebude mít jednoduché. 

Režie: David Ayer
Scénář: David Ayer
Hrají: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie
Premiéra v ČR: 4.8. 
Premiéra v SR: 4.8. 

Ben Hur

Hollywoodská klasika v novém balení. A nejspíš akčnějším a ostřejším, protože ho točí Timur Bekmambetov (Noční hlídka, Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). V hlavních a vedlejších rolích se objeví spousta neznámých herců. Triky a Morgan Freeman s dreddy nejspíš slupli většinu rozpočtu. 

Režie: Timur Bekmambetov
Scénář: Keith R. Clarke, John Ridley
Hrají: Jack Huston, Morgan Freeman
Česká premiéra: 25.8.
Slovenská premiéra: 25.8. 

Sausage Party

 

Letní sezónu uzavírá film o párcích. Doslova. A je to film, na který určitě nevezmete svoje malé děti, ale spíš partu kámošů. Jak to vypadá, když je jídlo živé a pokouší se přežít před hladovými jedlíky? Za filmem stojí Seth Rogen, který napsal Zeleného sršně, Sousedy. Ale taky aktuálního Preachera. Takže je vám zhruba jasné, co můžete v kinech čekat. 

Režie: Conrad Vernon, Greg Tiernan
Scénář: Seth Rogen
Hrají: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Edward Rogen, Paul Rudd
Premiéra v ČR: 25.8.
Premiéra v SR: 11.8. 

Přidat komentář