Nové tituly z vydavatelství OneHotBook

Článek od: Redakce - 06.12.2016

Audioknížku nejen k Ježíšku

Podzim se obrací do své druhé půli, ale spousta našich audioknižních lahůdek na své posluchače teprve čeká – vyjdou totiž v průběhu listopadu nebo na začátku prosince. Abyste je nepropásli a věděli, které z nich se budou nejlépe vyjímat pod stromečkem, připravili jsme pro vás souhrnného audioknižního průvodce tituly, na které se od nás můžete těšit ještě letos. (A před Vánocemi!) Díky nim si budete moci vy i vaši blízcí literaturu dopřávat i ve chvílích, kdy si třeba nemůžete číst. A nemusíte s tím nutně čekat až na Ježíška (výborně se totiž poslouchají i při pečení cukroví, balení dárků, zdobení stromečku atd.).

 

PRO DĚTI:

Pax 3 & 4: Dívka ze záhrobí/Neviditelný zloděj
Åsa Larsson & Ingela Korsell
čte: Jan Vondráček
datum vydání: 14. 11. 20106
Co se stane, když v během Halloweenu zaútočí postava v přesvědčivém kostýmu, pod nímž se skrývá skutečný přízrak? Když se navíc začnou ztrácet věci, podezření padne na bratry, kteří vědí, že za všechna zmizení může magie.
Poslechněte si ukázku z audioknihy:

 

Sedmikráska
Eduard Petiška
čte: David Novotný
ilustrace: Jana Kudrnová
datum vydání: 14. 11. 20106
Nechte na sebe promluvit podivuhodný svět starých pohádek; známých i méně povědomých příběhů z různých dob a krajů Německa. Čekají na vás zvířátka, čáry a kouzla i realistické, poučné či anekdotické příběhy.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/2eDosTk

Bylo nás pět
Karel Poláček
čte: Jan Zadražil
ilustrace: Tomski&Polanski
datum vydání: 21. 11. 20106
My hoši, co spolu chodíme, prožíváme všelijaká dobrodružství. Oblíbené příhody Petra Bajzy i jeho kamarádů Čeňka Jirsáka, Tondy Bejvala, Edy Kemlinka a Pepka Zilvara ve zbrusu nové, vpravdě rošťácké audioknize!
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/2ffnUqw

 

Nekonečný příběh
Michael Ende
čte: Jan Vlasák
datum vydání: 28. 11. 2016
Nesmělý, šikanovaný Bastián ukradne zvláštní knihu, s níž se ukryje na školní půdě a poznává říši Fantázie, která upadá do Nicoty. Zatímco čte o záchranné misi bojovníka Átreje, uvědomí si, že se vyprávění týká i jeho.

 

 

 

DETEKTIVKY:

Švábi
Jo Nesbø
čte: Hynek Čermák
datum vydání: 24. 11. 2016
Za druhým případem musí věčně opilý policista Harry Hole letět do Bangkoku, kde má za úkol vyřešit vraždu norského velvyslance, u jehož mrtvého těla byly nalezeny pedofilní pornosnímky.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/2ex8LSp

 

Maigret a jeho mrtvý
Georges Simenon
čte: Jan Vlasák
datum vydání: 30. 11. 2016
Nový případ, který u nás vychází jako audiokniha poprvé. Komisař pátrá po pachatelích surové vraždy, jejíž oběť mu den před svou smrtí telefonovala v obavách o svůj život. Brzy se ukáže, že zabití souvisí i s dalšími činy skupiny agresorů.

 

 

Vídeňské bratrstvo
Ingar Johnsrud
čte: Petr Stach
datum vydání: 30. 11. 2016
Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve na případ náboženské msty, ale podezřelé souvislosti dovedou vyšetřovatele Fredrika Beiera k objevu hrůzných vědeckých experimentů z druhé světové války.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/2fqDAYf

 

Tanečník
Jeffery Deaver
čte: Jan Vondráček
datum vydání: 30. 11. 2016
Nepolapitelný nájemný zabiják zvaný Tanečník, jehož jediná možná identifikace spočívá v tetování tančící smrtky s dívkou, se chystá během pětačtyřiceti hodin zlikvidovat tři nepohodlné svědky. Dokáže mu v tom zabránit nehybný Lincoln Rhyme?

 

 

Kritik
Peter May
čte: David Matásek
datum vydání: 5. 12. 2016
Enzo se pouští do dalšího odloženého případu a odhaluje, že ve zdánlivě klidném francouzském vinařství vře boj plný chamtivosti, závisti a zoufalství. Kdo a proč zabil světoznámého kritika vín?

 


Playground
Lars Kepler
čte: Tereza Bebarová
datum vydání: 12. 12. 2016
Poručice švédské armády je těžce zraněna během mise.  Na  čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce a po probuzení jí děsí zkušenost z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě plném krutosti a nebezpečí.

 

 

PRAHA NOIR
M. Urban, K. Tučková, P. Šabach, J. W. Procházka, P. Stančík a další.
účinkují: H. Čermák, D. Novotný, J. Vlasák, M. Myšička, J. Dulava, J. Vondráček a další.
datum vydání: 30. 11. 2016
Čtrnáct povídek s detektivní zápletkou či tajemstvím od předních českých spisovatelů v podání čtrnácti výtečných českých herců. Objevte tajuplná zákoutí potemnělé Prahy plná kriminálních živlů a jen obtížně vysvětlitelných záhad.

 

 

SCI-FI & FANTASTICKÁ LITERATURA

Enderova hra
Orson Scott Card
účinkují: Filip Kaňkovský, Pavel Rímský
datum vydání: 30. 11. 2016
Země je v nebezpečí a mimozemská rasa chystá poslední drtivý úder. Jedinou nadějí lidstva je výchova vojenského génia – jehož výcvik musí začít už v dětství. První díl světově proslulé série Orsona Scotta Carda ověnčený cobyNejlepší sci-fi román roku 1986 cenami Hugo a Nebula.
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/2fysxu7

 

Blade Runner
Philip K. Dick
čte: Martin Myšička
datum vydání: 21. 11. 2016
Sní androidi o elektrických ovečkách? Rick Deckard je policejním agentem pověřeným likvidací replikantů, dokonalých reprodukcí člověka. Kritériem pro selekci podezřelých by měla být schopnost empatie a citu…
Poslechněte si ukázku z audioknihy: http://bit.ly/2eUj0fA

 

Pokud si pořád nejste jisti správným výběrem potenciálního dárku, využijte naši Ježíškovu audioknižní poradnu, v níž vám speciální dárkový guru pomůže vybrat dárek na míru dle osobnosti obdarovaného.

Přidejte se naOneHotBook Facebook, abyste nepropásli soutěže o pozoruhodné ceny ani novinky ze světa audioknih, literatury a čtení!

 

Přidat komentář