Předčí Čáry života úspěch Divergence?

Článek od: Redakce - 14.01.2017

Po bestsellerové sérii Divergence, jíž se jen v České republice prodalo více než 70 tisíc kusů a která se dočkala také filmového zpracování, přichází nakladatelství CooBoo s novou knihou Veronicy Rothové. Čáry života jsou prvním dílem z plánované dilogie a zavedou čtenáře opět do nebezpečného dystopického světa. Nejočekávanější kniha roku pro Young Adults vychází po celém světě 17. ledna.

Veronica Rothová debutovala s trilogií Divergence ještě během vysokoškolských studií. Série byla přeložena do více než 40 jazyků, prodalo se jí přes 35 milionů výtisků a Rothová za ni získala několik prestižních ocenění (mimo jiné titul Nejlepší kniha Young Adult Fantasy & Science Fiction roku 2012). Knihy byly úspěšně zfilmovány –poslední díl série bude mít premiéru v březnu 2017. Zpráva o nové knize vzbudila ohromnou mezinárodní pozornost nakladatelů, médií i čtenářů. Čáry života vyjdou v celkem 33 jazycích ve stejný den.

„Nesmírně mě těší, že se čtenáři po celém světě budou mít možnost ponořit do mého nového světa ve stejný den,“ uvedla autorka pro Publisher´s Weekly a prozradila také, že nová série se od tolik úspěšné Divergence značně liší: „Tentokrát to není o dobrých lidí, kteří dělají správné věci, aby tím zachránili svět. Je to spíš o zoufalých lidech, kteří udělají cokoli, aby dostali, co chtějí, a přežili. Čáry života se odehrávají ve velkém, expanzivní vesmíru s bohatou historií, mnoha jazyky a záhadnými jevy. Tenhle dystopický svět rozhodně není jako ten náš... Ovšem fanouškům Divergence jsem do něj poschovávala i mnohé odkazy právě na tuto sérii."

Veronica Rothová zavede v Čarách života čtenáře do světa, kde vládne násilí a právo silnějšího, do galaxie, ve které mnozí trpí, ale v níž má také každý člověk zvláštní dar. Většina dokáže ze svého daru vytěžit to nejlepší, ale Akos a Cyra jsou kvůli němu zneužíváni. Cyra je sestrou tyrana, jenž vládne celému válečnickému národu, a má dar bolesti, kterou její bratr zneužívá k tyranizování svých nepřátel. Cyra však chce být něčím víc než nástrojem v bratrových rukách. Akos pochází z mírumilovného národa a je nadevše oddaný rodině. Když ho společně s bratrem zatknou vojáci vyslaní Cyrinou rodinou, snaží se jen o jediné – zachránit bratra na úkor vlastního bezpečí. Akos a Cyra stojí před rozhodnutím – pomoci si navzájem a možná přežít, nebo přinést jeden druhému neodvratnou zkázu?

 

 

 

Přidat komentář