KOMIKS: Deadpool: Lovec duší

Článek od: Petr Simcik - 22.02.2017

Deadpool se v Lovci duší zaváže k velmi riskantnímu kroku. Upíše se ďáblu a rozhodne se ho přechytračit tak, jak to známe i z mnoha českých pohádek. Úpis totiž vždycky obsahuje nějaké kličky a pokud ne, Deadpool si je vyrobí, protože nikdo není tak šílený jako on. Dokonce ani samo peklo.

Deadpool - Lovec duší je v lecčems podobný svému předchůdci, lovci prezidentů a v mnohém rozvíjí situace a používá postavy, které v prvním dílu nabral do týmu jakožto Deadpoolovy přátele. Potkáme znovu agentku Prestonovou, jenž s Deadpoolem sdílí jedno tělo, nekromanta Michaela, který za to může a ducha Bena Franklina, který se tahá s Deadpoolem hlavně proto, že ho po pár stoletích přestalo bavit šmírovat lidi při sexu. I Lovec duší je vlastně cestou po různých lokacích, kde má Deadpool někoho zlikvidovat a vždycky, nebo skoro vždycky se to vymkne. Na druhou stranu. Tým už máme, takže mohli Duggan a Posehn postavy bez dlouhých cavyků vzít a pracovat s nimi. Nutno dodat, že dost nestandardně, jak je u Deadpoola zvykem.

Stejně jako v předchozí knize, i tady Deadpool kooperuje s ostatními postavami z Marvelu. V prvním sešitu se vrátíme do bronzového věku, kde potkáme Petera Parkera a Tonyho Starka. Zatím co Peter má čistě humornou roličku, u Tonyho zažijeme jednu z jeho opileckých krizí a Deadpool mu ukáže nový směr a krom toho ukradne i jeho brnění. Tahle akce má pak poměrně velké následky pro budoucnost, konkrétně jednoho pomstychtivého padoucha.  "Starý" sešit je celý stylizovaný do kresby i colloringu bronzového věku, sem tam nesedí soutisk, zkrátka krásné retro. Zbytek sešitů už je moderních, jak jsme zvyklí a Deadpool tu po letech uzavře s tím samým pekelníkem novou smlouvu, ale přechytračit ho podruhé nebude jen tak. V druhém příběhu potkáme z ostatních hrdinů Marvelu hlavně Spider-mana a taky se mihne Daredevil. A ani jeden z nich nebude rád, že Deadpoola vidí. Osobně podezřívám Spider-mana, že mu Deadpool vadí hlavně proto, že má lepší hlášky.

Celkově je Lovec duší trochu chudší na ztřeštěné situace než Mrtví prezidenti - už jen proto že se zombie prezidenti a Godzilla překonávají jen velmi těžko, ale všechno to dohání slovním humorem a ujetými nápady. Mimo jiné se také podíváme do Deadpoolovy hlavy, což je velmi zvláštní místo.

Kresba, jak ta bronzového věku, tak současná, je solidní průměr, který vynáší nahoru skryté odkazy a drobné vtípky. Není to nic co byste si zarámovali, ale je dynamická a přehledná v soubojích. Něco co čekáte od dobrého, akčního, mainstreamového komiksu.   

Deadpool - Lovec duší
Gerry Duggan, Mike Hawthorne a Brian Posehn

Nakladatel: Crew
Originál: Deadpool
Vazba: brožovaná
Stran: 136 stran
Rozměry: 16,8 × 25,9 cm
Běžná cena: 329 Kč

Přidat komentář