Editorial: Za dubnová kamna s Frostem

Článek od: Martin Stručovský - 02.04.2017

Vážení čtenáři,

doufám, že jste si užili první apríl se vším, co k tomu patří a že jsem vás nenachytal informací o svém odchodu. Pokud náhodou ano, pak vás ujišťuji, že na Sardenu ještě nějaký ten pátek hodlám setrvat.

Dubnová pranostika sice praví, že máme ještě zůstat v pohodlí za kamny, ale myslím, že tenhle měsíc to není potřeba úplně tak striktně dodržovat. Venku to připomíná zuřící červen a v kinech nás čekají akorát Strážci vesmíru. Nejspíš nám nevezmou vítr z plachet jako Logan, ale jako nostalgický výlet pro ty z nás, kteří vyrůstali na původním seriálu, to určitě bude fungovat skvěle.
Co se knížek týká, tam nejvíc vyhlížíme dva české nářezy. Určitě si nenecháme ujít Ďáblovu obrazárnu, jejímž prostřednictvím se vrací na scénu oblíbený dobrodruh František Franta, kterého stvořil Leonard Medek. Druhý kousek je o poznání tenčí, ale neméně kvalitní. V románu Frost se čtenářům představí Oskar Fuchs a můžete nám věřit, že se máte skutečně na co těšit. Nedivili bychom se, kdybychom ho překřtili na „Kuks“, aby mohl být členem pověstného K gangu. A ještě nedáme dopustit na Kdo jinému jámu kopá od Marie Rejfové, která otevírá novou sérii o Josefíně Divíškové.
Co se samotného Sardenu týče, posvítíme si na Bivoje nebo Tři kapitány. Soutěžit budeme například o další díl noirové série Skalpy. A víc toho zatím prozrazovat nebudeme.

Užívejte duben

Martin Stručovský

Šéfredaktor
 

Přidat komentář