KOMIKS: Bublifuk 8: Namydlené vynálezy

Článek od: Tereza Kadečková - 14.02.2018

Bublifuk 8 s podtitulem Namydlené vynálezy se nám naposledy ukazuje tak, jak ho známe. Oblíbené komiksy končí své dějové linky a to třeba tím, že se zapíšou do historie nebo velkou robotí bitvou.

Právě Fernando a Stella vstupují do historie. Pomáhají na pouti, která přijela do města, a mistr Leonardo od nich chytá nápady na své další výtvory – a že jich je tentokrát hromada. Právě mistr Leonardo ale odjíždí zpátky do Milána, a tak se musí s našimi hrdiny rozloučit.
Následují dva krátké příběhy. Vynálezce Alva je nespokojený s letošní zimou. A kdo by nebyl, když nikde není ani vločka. Zachrání nás Alvův ledovač, abychom si mohli aspoň zabruslit – ne každý z toho ale bude mít radost. Po Alvovi jsou tu Biblické příběhy tentokrát s Babylonskou věží. Tahle báje je všeobecně známá, ale je v ní poučení pro děti, které příběh ještě znát nemusí.
Roboti Píp & Půp se s námi taky loučí a to v epickém stylu. Ve stylu bojových her se do sebe v oceánu pouštějí dva obří roboti a bojují za záchranu lidstva. Nekončí ale jen obyčejnou rvačkou, přináší taky zprávu o lidech a jejich myšlení.
Tři mušketýři zahajují svou poslední kapitolu šermířským soubojem, který se jen hemží referencemi na pátou epizodu Star Wars. I když je D’Artagnan v pořádném maléru, Petr Kopl pořád vtipem nešetří, a hlavně grimasy kardinála rozesmějí leckterého čtenáře.
Poslední komiksy jsou Hilfréd Hubertus Babočka a Piráti na suchu. Péťa s Péťou se vrátili strojem času do minulosti a pomáhají zachránit svého strýčka před zlým hrabětem a jeho robotem. Konečně se tak stávají součást ídobrodružství, o kterém doteď jen slýchali. Piráti na suchu už mají pro změnu opuštěného ostrova plné zuby a nejradši by své dva roky prázdnin ukončili. A s trochou štěstí se jim to snad podaří.
Bublifuk ve své nynější podobě končí a další sešit pro nás naservíruje nové příběhy. Některých nynějších bude škoda, protože udržovaly dobré tempo a byly zábavné. Na druhou stranu třeba Roboty Pípa & Půpa oželím ve prospěch něčeho přehlednějšího. Namydlené vynálezy ukončily dějové linky Bublifuku se vší ctí.

 

Bublifuk 8: Namydlené vynálezy

Sestavila: Klára Smolíková

Nakladatelství: Triton

Vazba: Sešit

Počet stran: 36

Rozměry: 170 x 240 mm

Rok vydání: 2018

Cena: 55 Kč

Přidat komentář