KOMIKS: Zázrak a Pružina

Článek od: Daniel Palička - 28.09.2023

V roce 2015 rozjeli scenárista Petr Macek a kreslíř Petr Kopl komiksovou sérii Dechberoucí Zázrak. Dá se říct, že kreativní duo s ní vyplnilo díru na trhu. Pravidelná řada vydávaná formou klasických komiksových sešitovek totiž byla něco neokoukaného a nová značka s ryze českým hrdinou měla slušný potenciál. Scénáře sice pokulhávaly a byly plné děr, neměnilo to však nic na faktu, že Zázrak vnesl do českého komiksového rybníčku svěží vítr. Dechberoucí univerzum se postupně rozrůstalo. Po prvních dobrodružstvích následoval crossover s hororovou sérií Procitnutí, samostatné sólovky Péráka a velký restart, který nás plynule přivádí k nejnovějšímu přírůstku – svazku Zázrak & Pružina.

Fenomén: Válka světů - Česká stopa + Wells feat. Verne

Článek od: Petr Simcik - 16.04.2020

V předchozím článku Fenomén: H. G. Wells – Válka světů 1897 až 2019 jsem vyjmenoval prakticky všechny adaptace Války světů včetně tří komiksových, ale na některé jsem tak trochu schválně zapomněl. I v českých luzích a hájích se totiž našli autoři, kteří se do Války světů tak či onak pustili. Mám na mysli hlavně Ondřeje Neffa a jeho rozhlasovou dramatizaci a Petra Kopla s Tajemným hradem v Karpatech

KOMIKS: Dechberoucí Zázrak 1-5, seznámení

Článek od: Petr Simcik - 13.06.2017

Stalo se to někdy v druhé polovině roku 2015. Kamarád, který tehdy dělal eléva ve vydavatelství Czech News Center mi naznačil, že ví něco, co by mě mohlo zajímat. Konkrétně to, že Blesk bude vydávat vlastní superhrdinský komiks...

KOMIKS: Bublifuk!

Článek od: Redakce - 25.11.2015

 V pátek 13. listopadu tiskárna vytiskla první díl komiksové revue Bublifuk! Revue je určená klukům a holkám od 7 do 12 let a ne náhodou jsou na prvním místě kluci. Čtenáři se mohou těšit na roboty, mušketýry a vynálezce, na komiksy napínavé, tajemné i veselé.

KOMIKS: A.C.Doyle, Petr Kopl: Ztracený svět

Článek od: Petr Simcik - 20.08.2014

J. Veškrna a P. Žilák i F. Kobík jsou tvůrci díla, které alespoň mě přivedlo k A. C. Doylovi. Vy mladší se možná zeptáte jakého? Ztraceného Světa přece! Jeho dvou velice zdařilých komiksových adaptací. Ty vyšly naposledy kolem revoluce v Kometě (pro zajímavost neuvěřitelný náklad 250 000 kusů) a ve speciálu ABC léto 88 a byly mnoha následujícím generacím jedním z prvních krůčků do vod dobrodružných komiksový adaptací. Zároveň byly výzvou pro Petra Kopla. Jde o první Koplův komiks, který má své české obrázkové předchůdce a v tomto případě dokonce dva!

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - P. Kopl