KOMIKS: Deadpool se žení

Článek od: Petr Simcik - 22.01.2019

Deadpool se žení a vás v tomhle komiksu čeká možné utrpení i skvělá nahláškovaná akce. Víte, jak se v Drákulově výzvě Deadpool zachoval jako Jiřík ve Zlatovlásce (jo, zase jsme byli v něčem první a lepší) a taky svému zadavateli sbalil nevěstu - Shiklah, královnu podsvětí? Jo, tak tady si ji bere.

První příběh je tedy - jak jinak - svatba a v Deadpoolově podání to rozhodně není nuda. Navíc, když se do toho zaplete tajná organizace, která se pokusí o atentát, což není dobrý nápad, když cílem je královna podsvětí. Vesměs jde ale jen o žvanící záležitost, která skončí stejně rychle jako začala a vrhne nás do části, jenž bude spousta z vás nenávidět a spousta milovat.

Jde o poměrně bláznivý sestřih všech lásek Deadpoolova života, kdy si každou vezme na paškál jiný kreslíř a scénárista a dostane pár stran, aby se vyřádil. Někdy se to povede na jedničku, jako například v příběhu z džungle, kdy se potenciální nevěsta nachází v bezvědomí a oddávající šaman, zlanařený asi minutu před obřadem, neumí ani slovo z proslovu, jindy budete muset nad dějem přemýšlet, což u Deadpoola není úplně typické a ani komfortní, protože to dost brzdí jízdu z kopce. Tady jsem mnohdy dost trpěl, protože jsem občas nevěděl, co si mám o jednotlivých scénách myslet. Depresivní Deadool? Proč ne, ale ne jen v jednom příběhu mezi něčím, co se tváří jako nekončící párty. Na druhou stranu třeba Niagarská nevěsta je depresivní, ale hodně povedená a Deadpoola tu vidíme zas z jiného úhlu než jen jako hláškujícího zabijáka.

Jako milovník Japonska a jeho popkultury musím vyzdvihnout Deadpoolovy Líbánky v Tokyu, které jsou celé jen ztřeštěnou akcí, kdy se Deadpool pere s jakuzou, nindži a s digitálními monstry zmorfovanými dětskými zlodějíčky. Minimálně vizuálně jsem se skvěle bavil, protože jde o monstrozní barevnou show a easter egg nakonec byl taky fajn.

Tím se tak nějak završí svatební a milostné šílenství a můžeme přejít k zlatému hřebu knížky, retropříběhu Heil Hollywood. Tady ani nemusím prozrazovat nic víc, než že se potkají Deadpool, Cable, Nick Fury a Adolf Hitler... Je to časově nelogické (a to ne kvůli samotné cestě časem), je to ale akční a hodně povedené. Koneckonců jakýkoli komiks, kde někdo sejme Hitlera, nemůže být už z principu špatný. A krom toho je opravdu krásně nakreslený. No a nakonec dostaneme vyklidňovací sešit Magořinec s Madcapem,  ve kterém si to Deadpool rozdá z Lukem Cagem, Daredevilem a Thorem. Akce nic moc, ale příběh je takový melancholicky vtipný a Madcap je rozhodně postava se zajímavou schopností, zvlášť pokud ji nakombinujete s Deadpoolem.

Celkově jde o slabší knihu Deadpoola, ale už kvůli příběhu s Hitlerem byste ji neměli minout, protože Hitler vs Deadpool a Cable, to prostě chcete.

Deadpool: Deadpool se žení

Autor: Gerry Duggan a Brian Posehn
Kreslí: Mike Hawthorne   a Scott Koblish
Nakladatel: Crew
Překlad: Darek Šmíd
Vazba: brožovaná
Stran: 168
Rozměry:16,8 × 26 cm
Cena: 379 Kč

Přidat komentář