Nový titul z Planety9

Článek od: Redakce - 19.12.2019

JIDÁŠ ZBAVENÝ POUT: PRONÁSLEDOVÁNÍ

Začíná finále jedné z největších a nejlepších sci-fi ság!
Moderní space opera je vzácná věc. A ještě vzácnější je dobrá moderní space opera. V tomhle ohledu v současnosti ční jen pár jmen a mezi nimi září Peter F. Hamilton. Anglický autor žánru sci-fi, jehož knih se po světě prodalo už přes dva miliony kusů a jehož novinky ovládají první místa knižních žebříčků.

A Peter F. Hamilton nastoupil na český trh se svým nejslavnějším dílem. S monumentální a přitom strhující ságou, která přináší epické vesmírné bitvy, děsivé hrozby, fascinující cizí světy i zajímavé a zranitelné hrdiny. Tahle sága u nás vychází ve čtyřech knihách – a tohle je třetí z nich. U čtvrté se už dokončuje překlad.

„Romány Petera F. Hamiltona v sobě spojují klasické hard SF s moderními a dotaženými nápady se zajímavými a nejednoznačnými charaktery,“ říká recenzent Jiří Pavlovský. „Hamilton dobře míchá pečlivé a precizní popisy světa a následky technického pokroku, s dynamickou a monumentální akcí. Podobně jako u Hry o trůny, i tady sledujete různé postavy v různých prostředích, takže je stále co objevovat a proč být napnutý.“ 

Nepochopitelné zmizení hvězdy ve vzdálené galaxii podnítilo mocné, sebevědomé a mírumilovné Společenství vyslat na průzkum záhady výjimečnou vesmírnou loď. Přílet lodi zničí bariéru kolem mizející hvězdy a uvolní děsivé zlo dosud uvězněné uvnitř. Agresivní a dravý druh mimozemšťanů udeří okamžitě, tvrdě a naprosto bez slitování.
Dokonalí se stanou nejhorší můrou Společenství. Soužití s technologicky vyspělými mimozemšťany je nemožné, Dokonalí jsou geneticky determinováni k vyhlazení jiných forem života. Třiadvacet světů Společenství již padlo za oběť invazi Dokonalých. A nikdo neví, kde udeří příště.
Přesto nejsou Dokonalí pro Společenství jedinou hrozbou.
Záhadný kult Strážců identity se více než sto let pokouší varovat před další mimozemskou hrozbou, rafinovaným, nepolapitelným Hvězdoplavcem, rozežírajícím jednotu Společenství. Ocejchováni nálepkou teroristů jsou Strážci identity psanci na všech planetách, pronásledováni do posledního muže neúnavnou Paulou Myo, zcela oddanou své práci – boji se zločinem
Nové důkazy však naznačují, že Strážci identity se celou dobu nemýlili. Hvězdoplavec umístil své agenty na životně důležité pozice v celém Společenství, a ti nyní sabotují veškeré válečné úsilí a obranu proti Dokonalým. Pracuje Hvězdoplavec pro Dokonalé nebo rafinovaně vehnal dva druhy do boje na život a smrt pro svůj vlastní prospěch?
Lapeno mezi dvěma děsivými nepříteli, jeden brutální vetřelec dobývající se dovnitř, druhý jako nelítostná choroba zabíjející hluboko uvnitř, vyděšené a roztříštěné Společenství se musí sjednotit jako nikdy dříve.

V prvních dvou knihách si Hamilton budoval zápletku, připravoval krize… a teď už se jede z kopce a všechno do sebe začíná zapadat. Postavy se potkávají, střetávají a začínají se připravovat na boj s invazí. Jenže, je vůbec možné vzdorovat společnosti, která je postavená čistě na útoku? Pro kterou počet padlých nehraje vůbec žádnou roli?
Schyluje se k velkému finále.

Nakladatelství Planeta9 vstoupilo na náš knižní trh opravdu ve velkém. Díky němu se k nám dostala tak zásadní díla moderního sci-fi jako je Pomysli na Fléba (a teď i Hráč) od Iaina M. Bankse, Terminus od Toma Sweterlitsche… a samozřejmě Sága Společenství od Petera F. Hamiltona. Což je, vedla Ashera a Reynoldse, asi to největší jméno mezi tvůrci moderních space oper. Peter F. Hamilton píše obsáhlé knihy a není divu – zachycuje v nich události vesmírného významu. Na svých dílech si dává záležet, takže není divu, že se jeho tituly dostávají do nominací na snad všechny myslitelné sci-fi ceny!
Poslední díl čtyřdílné série se chystá na začátek roku 2020.

 

Jidáš zbavený pout pronásledování

autor: Peter F. Hamilton

nakladatelství: Planeta9

překlad: Petr Kotrle

termín vydání:  20. 11. 2019

ISBN: 978-80-88321-16-3

cena: 499,- Kč

​brožovaná, 600 stran

 

Komentáře

Je to hrozně dlouhý. A hrozně těžký. Bolí od toho ruce, když si čtu v posteli. Ale je to úžasné. A dlouhé, což já rád. Spousta dějových linek . Uvěřitelný svět. A ten jeho popis Hory jitřního světla je něco extra. A dost techniky a detektivka a vůbec. Takže, moc se těším na závěr a doufám, že máte ještě něco od něk k přeložení.

Jo, Hamilton a Liou ... tak se nám to pěkně sešlo na konci roku, že.

Přidat komentář