LIDÉ: zemřel Mike Resnick

Článek od: Redakce - 10.01.2020

Ve čtvrtek 9. ledna 2020 zemřel po dlouhém boji s rakovinou americký spisovatel Mike Resnick (*1942). Začal publikovat v roce 1965 a během své spisovatelské kariéry obdržel celkem pět cen Hugo, jednu cenu Nebula a víc než třicet dalších různých ocenění. Zapsal se jistě i do srdcí mnoha čtenářů zde v Čechách, neboť v průběhu let některé z jeho knih vyšly i u nás. Naposledy v roce 2013 to bylo Santiago: mýtus daleké budoucnosti v překladu Pavla Medka.

Prezidentka SFWA (Science Fiction and Fantasy Writers of America) a spisovatelka Mary Robinette Kowal napsala: Mike Resnick byl významnou silou ve sci-fi komunitě. Neshodli jsme se na mnoha věcech, ale byl oddán SFWA a psaní jako řemeslu. Kromě toho, že sám byl plodným spisovatelem, zvládal pomáhat s rozjezdem bezpočtu mladých autorů. Jsem opravdu zarmoucená jeho odchodem."

Čest jeho památce.

(Zdroj citace: FB Science Fiction and Fantasy Writers of America - profesní organizace sdružující autory a další profesionály na poli sci-fi, fantasy a příbuzných žánrů)

Komentáře

No, vidíte, přišel jsem mu na chuť teprve nedávno. Ale pořád mám ještě něco k přečtení. To víte, když zemře někdo věkově podobný mě, tak to nějak víc prožívám, že.

Přidat komentář