RECENZE: Daleká cesta za Santiagem

Článek od: Anonym - 15.01.2014

Zakouřené putyky, levný chlast a cinkání mincí o barpult. Hazardní hráči schovávající po rukávech pro jistotu hned pět es. Krásné, svůdné ženy, co až moc dobře ví, oč usilují – i jak toho dosáhnout. Lovci odměn s pistolemi proklatě nízko u pasu. Podivuhodnými historkami opředený zločinec a pohádková odměna vypsaná na jeho dopadení… a tohle má být space opera? Pokud to má na svědomí Mike Resnick, určitě.  Ostatně, Santiagův podtitul – Mýtus daleké budoucnosti – mluví za vše.

RECENZE: XB-1 4/2012

Článek od: Petr Simcik - 13.04.2012

 V XB-1 4/2012 nenarazil mezi povídkami na žádný  slabý kousek, sice stále nepřekoná jedničku tohoto roku, ale tu upřímě snad ani trhnout nejde. A publicistika? Jason Sanford, steampunk, ale třeba taky mystifikační horory. Co chtít víc?

RECENZE: XB-1 7/2011

Článek od: Petr Simcik - 27.07.2011

Hned při prvním pohledu na červencovou XB-1 mi něco říkalo, že bude stát za to. Jednak se konečně povedlo trefit se do esteticky přijatelných barev a ilustrace Martina Zhoufa patří k těm nejlepším v tomto roce (což je samozřejmě čistě subjektivní záležitost), ale hlavně tituly zahraničních povídek vzbudily neutuchající zvědavost. Měly na mě zkrátka stejný účinek jako titulky “Rytmu života” na moji babičku.

Přihlásit se k odběru RSS - M. Resnick