EDITORIAL: Sci-fi maraton

Článek od: Monika Slíva - 31.07.2023

Máte rádi sci-fi? My ano! Jak by taky ne, když jsme žánrový magazín o fantastice všeho druhu. V nadcházejících dvou týdnech se podíváme vědecko-fantastické tématice blíže na součástky a zahrneme vás vším možným, co tmavne vesmírem a rezonuje tichem nekonečných dálav.

Vloni v červnu se nám sešlo pár zajímavých článků s hororovou tematikou a nakonec z toho byl hororový týden navlečený na černou nitku děsu a hrůzy.
Letos se nám s trochou dopomoci přihodilo úplně to samé, ale na přetřes se pro změnu dostala sci-fi a nakonec se ukázalo, že týden jí nebude vůbec stačit. Dali jsme dohromady tolik tematických článků a recenzí, i jeden nakladatelský rozhovor se urodil, až jsou z toho týdny celé dva. Do celkového výčtu můžete počítat i Terčinu Sobotní filmovou vetřelčí srdcovku, kterou jsme jako předskokanem náš sci-fi maraton zahájili. Těšit se můžete i na retro, a to i ve zcela netradičním duchu, nejen ve vzpomínkách na staré vědecko-fantastické fláky.

Všechny články později najdete pod novým souhrnným tagem Sci-fi maraton a stejně tak ty loňské hororové pod Horor maraton. Už teď vám (i nám) tedy musí být jasné, že příští rok touhle dobou budete mít možnost se ponořit do vod fantasy a užít si nefalšovaný a jistě magický „Fantasy maraton“ – ale to je zatím daleko. Dnes se vydáme do nekonečna a ještě dál a budeme objevovat světy, ve kterých vládne budoucnost v nevyčerpatelném množství podob a alternativ.


P.S. Máme pro vás (doufejme, že zábavný) kvíz s Legií, který poběží celé dva týdny a vylosovaný výherce obdrží něco s něčím podpisem.

P.P.S. Jste-li na facebooku, budete mít možnost si zasoutěžit si o další knihy z nakladatelství Epocha, takže zůstaňte na příjmu a sledujte náš profil!!!

Přidat komentář